O studentă din Galaţi, de la S.I.A., ar putea pune bazele unui tratament anti-obezitate

O studentă din Galaţi, de la S.I.A., ar putea pune bazele unui tratament anti-obezitate
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Victoria Leah, studentă în anul al II-lea, la Facultatea de Știinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi, a cercetat un compus care ar putea să combată o problemă globală: obezitatea.

Pasionată de chimie, Victoria a studiat modul în care o anumită substanţă, extrasă din mai multe plante medicinale, poate reduce obezitatea. Este vorba de inulină, o substanţă pe care ea a extras-o din diverse surse vegetale: rădăcina de cicoare, bulbi de dahlia sau rădăcină de brusture.

“Inulina extrasă inhibă lipaza, responsabilă pentru eliberarea de acizi graşi în organism, punând în funcţiune, depozitele din ţesutul adipos”, explică Victoria. ”Probele au fost colectate de mine din plantele culese din trei ţări: Moldova, România şi Rusia (pentru a compara conţinutul de inulină). Pentru probă e importantă clima, mediul de creştere şi perioada de recoltare. Toamna, plantele conţin mai multă inulină decât primăvara”, spune studenta. Analizele au durat din mai până în septembrie.

Rezultatul cercetării a fost prezentat la o sesiune de comunicări, unde studenta a luat premiul I. “Doresc să public lucrarea într-o revistă internaţională. Sunt pasionată de chimie, însă cercetarea a fost destul de grea. Efortul a meritat, m-am simţit mândră că am obţinut primul loc şi că lucrarea mea a fost apreciată că fiind cea mai bună”, a declarat Victoria Leah.

Descoperirea ar putea conduce, pe viitor, la apariţia unui medicament pentru combaterea obezităţii. “Am de gând să continui studiile pe acest compus, extras poate din alte tipuri de plante şi doresc să descoper noi efecte ale inulinei!”, spune Victoria Leah, care vrea să facă un masterat în domeniul chimiei/biochimiei.

Citit 2432 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Noiembrie 2015 13:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.