Ce DARURI putem să le facem copiilor de SFÂNTUL ANDREI

Ce DARURI putem să le facem copiilor de SFÂNTUL ANDREI
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Găsirea unui cadou potrivit poate fi de multe ori un adevărat coşmar


Să faci un cadou copiilor cu vârste mici este o adevărată plăcere, pentru că bucuria cu care le primesc este de-a dreptul molipsitoare. Dacă, însă, nu ştii spre ce să te îndrepţi, cumpărăturile pot deveni un adevărat coşmar.

Atunci când părinţii nu ştiu ce jucării să-i mai ofere copilului lor, o idee binevenită este cea a unui animal de companie. Preţurile cadourilor însufleţite diferă, în funcţie de specie şi mărime. De regulă sunt aleşi prieteni necuvântători care nu implică prea multă grijă: peşti, papagali, ţestoase. Cei mai ieftini sunt peştişorii, care se pot încadra între cinci lei şi 200 de lei. Un alt animăluţ care are un preţ convenabil este peruşul (papagal), care costă între 25 şi 80 de lei, în funcţie de vârstă. Nici broaştele ţestoase nu sunt un cadou de neglijat, atunci când vine vorba de necuvântătoare. Preţul acestora variază între 50 şi 400 de lei, în funcţie de mărime şi de specie.

Căţeii şi pisicile sunt preferaţii celor mici, dar reprezintă o responsabilitate mult mai mare. Recomandarea specialiştilor este să le achiziţionaţi copiilor necuvântătoare cât mai mici. Animăluţele îmblănite înseamnă şi costuri mai mari. Un bichon maltez, de exemplu, costă 1.500 de lei, în timp ce un pui de pisică de rasă poate ajunge la 500 de lei.

Jucăriile rămân la modă

Totuşi, jucăriile au rămas un cadou tradiţional pentru cei mici, indiferent de ocazie. Dacă Sfântul Andrei reprezintă o zi deosebită pentru dumneavoastră, îi puteţi cumpăra celui mic „o bucurie” în plus.

Animalele de pluş, indiferent de mărime, rămân preferatele fetiţelor, dar şi ale băieţeilor. Acestea se pot încadra de la 30 de lei până la 500 de lei, în funcţie de mărime, model şi de ceea ce ştie să facă respectiva jucărie, care poate fi dotată cu senzori, astfel încât să pară vie.

Păpuşile au rămas preferatele fetiţelor. Astăzi, aveţi o gamă variată din care puteţi alege, în funcţie de model şi de aplicaţiile pe care acestea le au. O păpuşă ieftină costă 50 de lei, dar poate ajunge şi la 150 lei (jucării Disney). Astfel, o păpuşă Barbie mica sirenă costă 60 de lei, în timp ce o jucărie Sofia e 49 de lei. O jucărie Frozen costă 80 de lei, în timp ce o păpuşă Elsa sau Ana costă 150 de lei.

Preferatul fetiţelor rămâne bebeluşul care poate costa uneori şi peste 300 de lei. De exemplu, bebeluşul Baby Amore Pipi Popo costă la reducere 270 de lei şi îşi face nevoile la oliţă, după ce îi dai să mănânce. Un bebeluş care vorbeşte şi aplaudă ajunge la un preţ de 120 de lei. Un alt bebeluş, căruia îi cresc dinţii, ajunge la preţul de 100 de lei.

Pentru băieţi, nimic nu se compară cu maşinuţele electrice. Costul acestora diferă, de asemenea, în funcţie de mărime, firmă şi aplicaţii. O maşinuţă simplă şi ieftină poate ajunge la 42 lei, în timp ce una mai mare şi mai sofisticată costă şi 400 de lei (maşină de pompieri, maşină de teren, toate dotate, bineînţeles cu telecomandă). De exemplu, o maşinuţă Mercedes cu telecomandă costă 148 de lei, în timp ce o mini maşinuţă electrică ajunge la preţul de 56 de lei.

Nici roboţeii cu telecomandă nu sunt de neglijat, reprezentând deseori un cadou sofisticat. Preţul acestora se încadrează între 60 şi 300 de lei, în funcţie de mărime, aplicaţii, dar şi de firmă. Astfel, un microrobot care reacţionează la sunete şi pe care îl poţi controla prin telecomandă ajunge la preţul de 60 de lei, pe când un microrobot Spider cu ochi tip led, controlabil prin telecomandă, costă 270 de lei.

Jucării educative şi cărţi

Daţi-le copiilor şansa să descopere plăcerea lecturii cumpărându-le cărţi. Cărţile de colorat sau cărţile de poveşti sunt la fel de bune şi educative pentru prichindeii dornici de lectură. Acestea le oferă ocazia de a vizita lumi necunoscute şi de a cunoaşte eroi faimoşi. Preţul lor este foarte accesibil şi se încadrează între 10 şi 50 de lei.

Un alt cadou interactiv ce le pune mintea la contribuţie celor mici este puzzle-ul. Acesta le va stârni interesul şi îi va ajuta să îşi dezvolte logica, perspicacitatea şi îndemânarea. Preţurile sunt cuprinse între 10 şi 60 de lei, în funcţie de numărul de piese. Un set de 16 puzzle-uri mici ajunge la preţul de 35 de lei, în timp ce un joc interactiv, prin intermediul căruia cei mici pot învăţa alfabetul, costă 55 de lei.

Cele mai dorite jucării pentru fetiţe

În ceea ce le priveşte pe fetiţe, păpuşa Barbie rămâne printre favorite, dar şi rivala sa, jucăria Monster High. Nici bebeluşii de jucărie nu sunt de neglijat. În afară de păpuşi, specialiştii le recomandă părinţilor de fete cărţile de colorat sau instrumentele muzicale, ce le pot dezvolta abilităţile artistice.

Cele mai căutate jucării pentru băieţi

Cele mai vândute jucării pentru băieţi, în prag de sărbători, sunt maşinuţele ldrive, care se conduc cu ajutorul unei telecomenzi care se pune pe mânuţă. În afară de maşinile cu telecomandă, specialiştii recomandă pentru băieţi jucăriile lego sau jocurile de societate.

 

Sursa foto: perfecte.ro

Citit 2016 ori Ultima modificare Duminică, 06 Decembrie 2015 00:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.