FOTO/ Gălăţenii aşteaptă autobuzele în PLOAIE. Iată când va fi SUPLIMENTAT numărul adăposturilor din staţii
Foto: Foto Monica Zanet

FOTO/ Gălăţenii aşteaptă autobuzele în PLOAIE. Iată când va fi SUPLIMENTAT numărul adăposturilor din staţii
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Staţiile de autobuz sunt pline de oameni care aşteaptă înfriguraţi mijloacele de transport în comun. Cum a plouat toată săptămâna, gălăţenii au ajuns uzi până la piele acasă sau la muncă, zile la rând. În Centru, în Ţiglina I sau Ţiglina II, staţiile de autobuz nu au niciun refugiu. Oamenii se strâng pe lângă clădiri, poate-poate se mai apără un pic de ploaie. În Ţiglina I, însă, nu e nici măcar o clădire de care să se lipească. Toată săptămâna, cei care nu au automobil au alergat după autobuze, numai să nu stea în ploaie. Numai că nici autobuzele nu vin cu rapiditate, după cum ne spun oamenii.

"La ce se întâmplă în ţara asta, nu mă mai miră nimic. Ar trebui să pună nişte refugii, mai ales că anumite zone sunt mai aglomerate. Mici, mari, ideea e să pună ceva. Măcar dacă maşinile ar circula mai bine. Dacă autobuzele ar veni mai des, atunci poate nu ar mai fi aşa o problemă că nu sunt refugii, dar nici refugii nu sunt, nici autobuzele nu vin", ne-a spus Mihaela Anton.

Cu toate că în anumite staţii există adăposturi, gălăţenii le consideră prea mici. "Sunt mici, abia încap cinci oameni, iar în staţiile aglomerate, mai ales de unde se urcă şi elevi, nici un sfert din oamenii care aşteaptă autobuzul nu se pot adăposti de ploaie. Ar trebui să fie mai lungi un pic, mai ales acolo unde terenul o permite, de exemplu în Ţiglina I. Dar, ce să mai vorbim, măcar să fie ceva", ne-a spus Mihai.

Refugii noi, abia la anul

În acest moment, potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Galaţi, Emanuela Turcu, în oraş sunt 143 de refugii, iar până la sfârşitul anului cu siguranţă nu vor mai apărea altele. Abia la anul va fi făcută o nouă licitaţie.

"Achiziţia unor noi refugii pentru staţiile destinate transportului în comun se va face în 2016. Montarea acestora va începe după finalizarea procedurilor legale de achiziţie. Estimăm că mai e nevoie de aproximativ 100 de refugii pentru a acoperi întreaga reţea de staţii din transportul public", a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Foto Nicoleta Onofrei:

Citit 2006 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie 2015 01:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.