Linie telefonică gratuită pentru copiii dispăruţi

Linie telefonică gratuită pentru copiii dispăruţi
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Linia telefonică de urgenţă pentru copiii dispăruţi, cu numărul 116000 poate fi acum accesată. Potrivit Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), furnizorul de servicii de comunicaţii electronice Telekom România a primit dreptul de a utiliza acest număr pentru o perioadă de 10 ani, în colaborare cu Asociaţia Telefonul Copilului. Prin intermediul liniei telefonice de urgenţă pot fi preluate apelurile prin care se anunţă dispariţia unor copii. În mod evident, apelurile vor fi transferate poliţiei şi se va oferi îndrumare şi ajutor persoanelor în grija cărora se află copilul dispărut, urmând să se sprijine investigaţia. Reprezentanţii ANCOM anunţă că serviciul telefonic este disponibil non-stop la nivel naţional şi gratuit pentru toţi apelanţii.

În România, în afara numărului 116000, mai sunt alocate numerele 116111 pentru serviciul „linii de asistenţă telefonică pentru copii” şi 116123 pentru serviciul „linie de asistenţă telefonică ce oferă sprijin emoţional”. Numerele 116006 pentru serviciul „linie de asistenţă telefonică pentru victimele infracţiunilor” şi 116117 pentru „serviciul medical telefonic ce nu intră în categoria cazurilor de urgenţă”.

Numărul 116000 este rezervat în toate statele Uniunii Europene pentru servicii sociale identice. Mai mult, serviciile oferite prin intermediul numerelor naţionale scurte, care încep cu 116 au caracter social şi identitate paneuropeană, în beneficiul cetăţeanului european.

Citit 1590 ori Ultima modificare Joi, 14 Ianuarie 2016 17:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.