STATISTICI ALARMANTE - Vârsta consumatorilor de DROGURI a scăzut dramatic

STATISTICI ALARMANTE - Vârsta consumatorilor de DROGURI a scăzut dramatic
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

La nivel naţional, în cele peste 20 de judeţe monitorizate, vârsta consumatorilor de droguri este cuprinsă între 15 şi 34 de ani, a declarat inspector de poliţie Angela Ene, şefa Biroului Regional Antidrog Galaţi, care a prezentat, ieri, bilanţul activităţii desfăşurate de instituţie în anul 2015. Potrivit acesteia, datele înregistrate indică o scădere îngrijorătoare a vârstei de la care tinerii încep să încerce droguri, respectiv 10-11 ani. În funcţie de tipul de droguri folosite, numărul consumatorilor de canabis este în creştere, cei mai mulţi (declaraţi oficial) aflându-se în Bucureşti (13,9 la sută din total). În topul drogurilor consumate, urmează SNPP (substanţe psihoactive) şi cocaina.

Potrivit aceleiaşi surse, 407 persoane din judeţul Galaţi, care au consumat droguri sau alte substanţe psihoactive, au ajuns la spital în 2015. Astfel, anul trecut, 82 de gălăţeni au ajuns la Spitalul de Psihiatrie, 297 la Spitalul Judeţean, 24 la Spitalul de Copii şi patru la Spitalul din Târgu Bujor.

Spre deosebire de anul 2014, când 24 de persoane au solicitat consiliere, în 2015 s-au adresat Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) circa 60 de persoane. Dintre cei incluşi în programul terapeutic de asistenţă, 15 beneficiari au apelat la serviciile CPECA din proprie iniţiativă, 23 au fost trimişi de către DIICOT, iar ceilalţi 22 au fost incluşi în planuri individualizate de asistenţă.

Un alt motiv de îngrijorare este creşterea consumatorilor de sex feminin, dar şi a celor care şi-au finalizat studiile superioare.

Pentru descurajarea tinerilor care doresc să încerce să consume droguri, dar şi pentru a-i convinge să se lase de ele pe cei care au consumat deja, angajaţii Biroului Regional Antidrog Galaţi au desfăşurat multiple campanii de informare în diferite instituţii din Galaţi. Printre aceste campanii se numără cele organizate de Ziua Internaţională împotriva drogurilor (26 iunie) sau de Ziua Copilului (1 iunie), dar şi cele din penitenciar sau de la diferite fundaţii.

Citit 1215 ori Ultima modificare Marți, 19 Ianuarie 2016 20:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.