Spectacole cu tematică actuală, pe scena Dramaticului

Spectacole cu tematică actuală, pe scena Dramaticului
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Realizat după piesa lui Matei Vişniec, în regia lui Vlad Matei Ajder şi cu Răzvan Clopoţel şi Ştefan Alecsandru Forir în rolurile principale, spectacolul „Buzunarul cu pâine” poate fi urmărit astăzi, 12 februarie, de la ora 19,00, în Sala Studio a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”. Textul lui Vişniec oferă publicului senzaţia că asistă, la un moment dat, la un show de comedie. Mai mult, comicul de limbaj se armonizează perfect cu elementele unei parabole a responsabilităţii, însuşite naiv de cei doi protagonişti, care hrănesc cu bucăţi de pâine conştiinţa lor. Câinele scăpat/ aruncat/ căzut în fântână şi ţinut în viaţă de cele două personaje, dar fără a reuşi să-l scoată din adâncuri, i-a fascinat pe mulţi regizori, actori şi spectatori. Protagoniştii sunt într-o aşteptare beckettiană şi dau ocol fântânii, în timp ce acele ceasornicului se mişcă, iar câinele refuză să moară.

Spectacol "de tristă actualitate"

O dramă a timpurilor noastre se joacă mâine, 13 februarie, de la ora 19,00, în Sala Mare a Dramaticului. Este vorba despre „Puşlamaua de la etajul 13”, de Mrcea M. Ionescu, regizată şi ilustrată muzical de Vili Perveli Nikolov. Distribuţia ne încântă şi de această dată: Petronela Buda, Veronica Păpuşă, Petrică Păpuşă, Gheorghe V. Gheorghe, Svetlana Friptu, Ana Maria Ciucanu, Aurel Bâtcă şi George Breabăn. Actriţa Petronela Buda îşi va sărbători chiar pe scenă ziua de naştere, jucând un rol moralizator. Spectacolul prezintă imaginea copilăriei multor tineri din ziua de azi, care trec prin divorţul părinţilor. Adolescenta Linda, protagonista spectacolului, rămâne singură la doar 13 ani, după ce părinţii ei se despart. Tânăra trece prin momente în care se gândeşte obsesiv la sinucidere. Singura persoană din cadrul familiei care o susţine este bunicul. Mama ei lucrează în baruri din Japonia, apoi din Spania. Piesa are o largă încărcătură educativă şi se adresează, mai ales, tinerei generaţii.

Un spectacol din care răzbate căldura umană

Duminică, 14 februarie, de la ora 19,00, Teatrul Dramatic invită publicul să revadă o piesă cu dialoguri savuroase, care au intrat pentru totdeauna în sufletul spectatorului de teatru. Piesa lui Victor Ion Popa, „Take, Ianke şi Cadîr” este o capodoperă a literaturii interbelice româneşti, cu o temă actuală şi anume lupta pentru adevăr, valorile prieteniei şi toleranţa faţă de diferenţele etnice, rasiale sau confesionale, cu un mesaj puternic, căldură umană şi personaje pline de farmec. Personajelor piesei le vor da viaţă actorii: Marian Sterian, Gabriel Constantinescu, Petrică Păpuşă, Dan Căpăţână, Ciprian Braşoveanu, Cristina Uja şi Svetlana Friptu. Regia îi aparţine lui Eugen Făt.

Piesă filmată pentru TVR

Marţi, 16 februarie, de la ora 19,00, se joacă „Cerere în căsătorie”, de A. P. Cehov. Spectacolul va fi filmat de echipa Televiziunii Naţionale şi, respectiv, difuzat la TVR. Regia artistică a piesei este semnată de Felix Alexa, iar în distribuţie îi regăsim pe Cristian Gheorghe, Petronela Buda şi Lucian Pînzaru. Cu acest spectacol, actorii de la Dramatic au cucerit nu doar publicul gălăţean, ci şi pe cel bucureştean, pe scena Teatrului „Odeon”. Piesa lui Cehov este un studiu dramatic despre oameni singuri şi confuzi, care nu şi-au găsit jumătatea şi încearcă să-şi găsească locul şi echilibrul. Jocul este alert şi ţine în priză emoţiile şi sentimentele spectatorilor.

Preţul biletelor este de 18,90 şi 14,70 lei pentru adulţi, iar pentru elevi, studenţi şi pensionari este de 10 lei.

Citit 1456 ori Ultima modificare Joi, 11 Februarie 2016 17:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.