Oportunităţi de angajare în Europa Occidentală

Oportunităţi de angajare în Europa Occidentală
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Dacă situaţia economică a Galaţiului este aşa cum este, adică din ce în ce mai precară, iar numărul locurilor de muncă mai mult scade decât creşte, singura soluţie pentru cei care vor să muncească pe bani mai mulţi pare a fi angajarea într-una din ţările din Europa de Vest, dat fiind că salariul este considerabil mai mare decât cel din oraşul natal. 

Astfel, prin reţeaua EURES sunt disponibile, actualmente, 1.226 de locuri de muncă în străinătate, dintre care cele mai multe în Danemarca (430) şi Irlanda (385). Dacă în Danemarca se caută muncitori necalificaţi în domeniul agriculturii, adică pentru a culege căpşuni şi mazăre, în Irlanda oferta este mult mai atractivă, deşi presupune şi cursuri de formare. Cele 385 de locuri de muncă oferite de irlandezi sunt pentru însoţitori de zbor şi stewardese, un job care permite angajaţilor să călătorească şi să viziteze toată lumea.

Cea mai variată ofertă de muncă o are, de departe, Germania, acolo unde sunt 147 de posturi în domenii diverse, precum hamal, operator stivuitor, sudor MIG MAG, asistent medical generalist, factor poştal, bucătar, ospătar sau electrician industrial.

Norvegia este singura ţară care oferă locuri de muncă pentru absolvenţii de studii superioare, doar cinci la număr. Astfel, se caută un stagiar cercetare bioclinică, un postdoctorand departament reţele, un postdoctorand departament medical şi doi doctoranzi departament biomedical, 

Persoanele interesate sunt aşteptate la sediul  A.J.O.F.M. Galaţi, str. Domnească nr. 191, etaj I, cam.16, de luni până joi, între orele 8,00-16,30.        

Citit 2152 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 Martie 2016 02:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.