Sute de gălăţeni au primit AMENZI pentru că au încălcat o regulă simplă

Sute de gălăţeni au primit AMENZI pentru că au încălcat o regulă simplă
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

La mai bine de un an de când purtarea centurii de siguranţă în maşină a devenit obligatorie, deci şi sancţionabilă, gălăţenii nu se dau înapoi de la vechiul obicei de a ignora elementul de securitate care le poate salva viaţa. O dovedeşte numărul extrem de mare de şoferi, dar şi de pasageri, care a ajuns în evidenţele poliţiei în ultima săptămână, nu mai puţin de 675 de persoane devenind subiecte ale unor procese verbale de contravenţie, indiferent dacă au fost prinse în oraş sau în afară. Nici vitezomanii "trădaţi" de radare nu au fost puţini, deşi numărul acestora a scăzut simţitor faţă se alte săptămâni, la 183.

"Alte sancţiuni s-au mai aplicat pentru folosirea telefonului mobil, în număr de 92, 126 pentru lipsa documentelor, zece pentru depăşire neregulamentară, 88 pentru pietoni care au traversat incorect sau zece unor conducători auto depistaţi la volan sub influenţa băuturilor alcoolice", explică cms. şef Ştefan Gohoreanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi. Numărul total de amenzi date într-o săptămână pentru încălcarea regulilor de circulaţie în judeţul Galaţi este de 1.441, în valoare de 196.000 de lei. Ca urmare a unor abateri, 51 de şoferi au rămas fără permise, în timp ce 45 au fost nevoiţi să predea certificatele de înmatriculare ale maşinilor.

Şoferi cercetaţi penal

Motivul pentru care trei conducători auto au ajuns să dea socoteală este faptul că s-au urcat la volan sub influenţa băuturilor alcoolice. Ei riscă acum nu doar să îşi piardă permisele, dar şi să fie condamnaţi la pedeapsa cu închisorea. Doar puşcăria, fără perspectiva de a rămâne fără carnet, îi paşte şi pe alţi trei gălăţeni depistaţi în trafic, la volan. Motivul pentru care aceştia nu vor resimţi pierderea permisului este că nu deţineau aşa ceva, fapt care le-a atras câte un dosar penal aflat acum în lucru, la poliţie.

Citit 2510 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Martie 2016 23:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.