Oraşul Galaţi a fost vedeta unei seri culturale într-o provincie italiană

Oraşul Galaţi a fost vedeta unei seri culturale într-o provincie italiană
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Oraşul Galaţi a fost vedeta unei seri culturale într-o provincie italiană. Artistul fotograf gălăţean Mircea Chiriac, plecat de mai bine de opt ani în Peninsulă, a prezentat un videomontaj conţinând imagini ale unor obiective importante din oraşul său natal, dar şi aspecte din viaţa cotidiană a gălăţenilor. Pe parcursul a 18 minute, italienii care au participat la vernisaj au putut să vadă unele dintre cele mai frumoase imagini din Galaţi, fotografiate de autor de-a lungul timpului, şi să asculte explicaţiile artistului. Pentru coloana sonoră a videomontajului, Mircea Chiriac a ales valsul „Dunărea albastră” de Johann Strauss.

Prezentarea „Galati - confine dell Europa” a fost gazduita de Palazzo municipale din Gazzola, provincia Piacenza, şi a fost organizată de clubul foto „Scorribande”, condus de Massimo Bersani, profesor de artă fotografică. În deschiderea evenimentului a vorbit Elena Antonini, reprezentant al clubului foto.

Acţiunea face parte dintr-o serie de evenimente culturale prin care locuitorii din Peninsulă, indiferent de naţionalitate, încearcă să se cunoască mai bine.

„Galati - confine dell Europa” a fost prezentat în ziarul local Liberta din Piacenza, în presa on-line locală şi în social-media din Italia.

Mircea Chiriac, 42 de ani, este absolvent al Şcolii populare de artă din Galaţi, clasa Nicolaie Sburlan, în anul 2008. El a participat la mai multe expoziţii de fotografie, la Galaţi, Târgu Jiu şi Buzău.

Citit 1360 ori Ultima modificare Joi, 31 Martie 2016 12:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.