Protest împotriva politicilor Protecţiei Copilului din Norvegia

Protest împotriva politicilor Protecţiei Copilului din Norvegia
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Câteva sute de gălăţeni au ieşit în stradă, sâmbătă dimineaţa, în semn de solidaritate cu familia Bodnariu, tinerii ai căror copii au fost luaţi de Barnevernet, serviciul de Protecţie a Copilului din Norvegia. Proteste paşnice similare au fost organizate concomitent în alte 60 de oraşe, atât din ţară, cât şi din străinătate.

În cadrul acţiunii organizate la Galaţi au participat, pe lângă gălăţeni, şi persoane venite din Brăila şi Focşani. "Ne-am unit pentru a spune lumii că se comite un abuz împotriva familiilor şi în mod special împotriva familiei Bodnariu. Vocea noastră trebuie să se facă auzită, iar copiii trebuie să se întoarcă în familiile din care au fost luaţi. I-am invitat pe toţi participanţii să semneze o petiţie prin care cerem mai multe lucruri. În primul rând, ca dreptul părinţilor biologici să fie recunoscut pentru educarea, instruirea şi creşterea copiilor. În acelaşi timp, cerem guvernului Norvegiei să desfiinţeze sau să reformeze organizaţia Barnevernet, care a adus multe abuzuri împotriva copiilor. Credem, de asemenea, că Parlamentul României ar trebui să amendeze legea privind protecţia copilului din ţara noastră, ca să nu ajungem în situaţii extreme cum sunt cele din Norvegia”, a precizat pastorul Dorin Dumitraşcu, organizatorul protestului de la Galaţi. Alianţa Bisericilor Evanghelice este cea care a organizat acţiunile de protest din ţară şi din străinătate.

Familia Bodnariu şi-a pierdut cei cinci copii, după ce Barnevernet, serviciul norvegian de Protecţie a Copilului, a decis să îi ia din familie. Între timp, soţii Bodnariu au reuşit să îl recupereze pe unul dintre copii, cel mai mic.

Citit 1379 ori Ultima modificare Duminică, 17 Aprilie 2016 14:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.