DONAȚIE făcută de un belgian către Spitalul din Tecuci
Foto: Henri Codenie îi arată managerului Spitalului Tecuci funcţiile defibrilatorului

DONAȚIE făcută de un belgian către Spitalul din Tecuci
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Henri Codenie, un belgian stabilit de peste un deceniu pe meleagurile gălăţene şi cunoscut comunității tecucene datorită expoziţiilor fotografice realizate de-a lungul anilor şi a unor acte de caritate, a donat un defibrilator Spitalului Municipal "Anton Cincu" din Tecuci. Donaţia a avut loc pe data de 22 aprilie, dispozitivul produs în Statele Unite ale Americii fiind cumpărat din Anglia.

Defibrilatorul este un aparat electronic folosit în tratamentul fibrilaţiei atriale sau ventriculare. Dispozitivul va putea fi folosit pentru salvarea pacienţilor cardiaci aflaţi în situaţii critice, lucru de real folos, având în vedere că în jur de două treimi din decesele înregistrate în judeţul Galaţi sunt provocate de boli cardiovasculare. "Donez cu mare drag acest dispozitiv, pentru pacienţii care chiar au nevoie de el", a spus Henri Codenie.

La rândul său, dr. Mihaela Ginghină, directorul interimar al spitalului din Tecuci, a precizat că defibrilatorul este binevenit şi util în camera de gardă a unităţii sanitare. Preţul unui astfel de dispozitiv este de aproximativ 10.000 de lei.

Citit 2511 ori Ultima modificare Luni, 02 Mai 2016 18:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.