SĂRBĂTOARE MARE la biserica de pe Strada Oltului
Foto: Sursa foto: Arhiva ADJ

SĂRBĂTOARE MARE la biserica de pe Strada Oltului
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

A fost hram la biserica Atanasie al III-lea al Constantinopolului, de pe strada Oltului, în a doua zi de Paşte. A slujit Înalt Prea Sfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, împreună cu un sobor de preoţi din oraş.

Potrivit Biroului de Presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, „la slujbă au participat numeroşi credincioşi din parohie, cadre didactice, elevi şi mulţi tineri, care au avut prilejul să se închine la icoana Sfântului Atanasie şi la fragmentul din sfintele sale moaşte, păstrate în patrimoniul sacru al Arhiepiscopiei Dunării de Jos”.

Aceeaşi sursă informează că “prezenţi la eveniment, grupul de bătrâni ştefanieni din comuna Piscu, judeţul Galaţi, a susținut un bogat program cultural-artistic de cântece pascale şi patriotice” şi că “acestora li s-au adăugat elevi de la Şcoala Gimnazială Nr. 40 din municipiu, îmbrăcaţi în costume populare, majoritatea lor fiind înscrişi în programul catehetic „Hristos împărtăşit copiilor“". La finele slujbei, “credincioşii prezenţi au ciocnit ouă roşii cu Înalt Prea Sfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, după care au fost invitaţi la tradiţionala agapă creştină, parohia pregătind în acest scop sute de pachete cu alimente tradiţionale pascale, atât pentru cei prezenţi, cât şi pentru persoanele aflate în evidenţele speciale ale parohiei”, se mai arată în comunicat.

Citit 1272 ori Ultima modificare Marți, 03 Mai 2016 20:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.