Colegiul Medicilor ia poziţie în cazul de la Tecuci, când un medic a refuzat să consulte un COPIL venit la URGENȚE

Colegiul Medicilor ia poziţie în cazul de la Tecuci, când un medic a refuzat să consulte un COPIL venit la URGENȚE
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Cazul de la Spitalul Tecuci, din prima zi de Paşte, când unul dintre medicii de gardă a refuzat să consulte un copil venit la Urgenţe, a ajuns în atenţia Colegiului Medicilor Galaţi.

Potrivit preşedintelui organizaţiei profesionale a medicilor gălăţeni, prof. dr. Aurel Nechita (foto), este un lucru regretabil faptul că s-a ajuns într-o asemenea situaţie.

"Noi, medicii, trebuie să acordăm asistenţă medicală oricui, chiar şi în afara specialităţii noastre, mai ales atunci când este vorba despre o urgenţă, iar copilul este o urgenţă întotdeauna. De ce s-a întâmplat acest lucru nu am încă un răspuns, deoarece vom analiza în cadrul Colegiului Medicilor, vom discuta cu ambele părţi, dacă ne va sesiza şi partea respectivă. Dacă nu, sigur vom discuta cu medicul respectiv. Noi ne-am autosesizat şi vom analiza situaţia. Sunt convins că, aşa cum spune şi legea drepturilor pacientului, micul pacient avea dreptul la consultaţie, indiferent dacă şi eu, şi alţi colegi de-ai mei aveam de-a face în activitate cu părinţi care se comportă, să spunem, mai zgomotos. Trebuie să înţelegem şi suferinţa lor când au copilul bolnav şi că nu întotdeauna se abţin de la anumite comentarii sau discuţii. În concluzie, vom analiza situaţia respectivă. Regret că doamna doctor nu a dat acea consultaţie. Trebuia să o facă, indiferent de situaţie, pentru că nu conta părintele, conta copilul", a spus prof. dr. Aurel Nechita. CLICK AICI PENTRU MAI MULTE DETALII DESPRE ACEST CAZ DE LA TECUCI

Citit 3528 ori Ultima modificare Duminică, 08 Mai 2016 20:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.