LOCURI DE MUNCĂ GALAȚI/ Mai multe şanse de angajare

LOCURI DE MUNCĂ GALAȚI/ Mai multe şanse de angajare
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În Galaţi sunt disponibile 270 de locuri de muncă, cele mai multe dintre ele adresându-se candidaţilor cu studii minime şi muncitorilor necalificaţi, se arată într-un comunicat remis redacţiei noastre de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM). Cu toate astea, şi absolvenţii de studii superioare au şansa lor la angajare, ultima ofertă centralizată a locurilor de muncă conţinând 11 posturi pentru şomerii cu facultate. 

Pentru necalificaţi, peste 40 de posturi

Şomerii care au doar studii minime, dar vor totuşi să aibă un loc de muncă, pot aplica, prin intermediul AJOFM, pentru un post de muncitor necalificat la ambalarea produselor solide sau semisolide (din cele 14 disponibile), muncitor necalificat în construcţii şi amenajări interioare (15) sau muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor (20). De asemenea, se mai caută şi zidari cu studii minime (8 clase), o firmă gălăţeană oferind patru posturi pentru cei interesaţi.

Şomerii cu studii medii (liceu, bacalaureat) se pot angaja fie ca agent de securitate (10 posturi), lăcătuş montator (12), croitor (5), îmbuteliator fluide sub presiune (4), agent vânzări, etc. 

CGS, doar 13 locuri de muncă oferite

Deşi la începutul anului, compania americană Computer Generated Solutions a anunţat că vrea să deschidă în Galaţi una dintre cele mai mari filiale ale lor la nivel naţional, în care să angajeze 2.000 de persoane în 18 luni, se pare că planurile sunt altele. "Din discuţia pe care am avut-o cu reprezentanţii companiei, se pare că vor să se dezvolte încet în oraşul nostru. Tocmai de aceea, au scos la bătaie 13 posturi pentru operator suport tehnic pentru servicii de comunicaţii electronice. Vor să angajeze tineri cu studii medii, dar nu îi refuză nici pe cei cu studii superioare, care să aibă cunoştinţe avansate de engleză, franceză, italiană sau spaniolă. Mă bucur că un angajator de talia celor de la CGS a venit în Galaţi şi sper ca astfel de lucruri să fie mai dese, astfel încât şomerii cu studii superioare să rămână în Galaţi, şi să nu mai fie nevoiţi să îngroaşe rata şomajului în fiecare lună", ne-a explicat Cezar Năstase, directorul AJOFM Galaţi.

De altfel, pentru moment sunt doar 11 posturi disponibile pentru cei cu studii superioare. Aceştia se pot angaja ca inginer căi ferate, drumuri şi poduri, inginer mecanic pentru atelier proiectare tehnologică şi constructivă, instalator în construcţii sau asistent manager.

Informaţii mai multe despre locurile de muncă vacante puteţi obţine la sediul AJOFM Galaţi, din strada Domnească, nr. 191, de luni până vineri, între orele 8,00 şi 16,00.

Citit 2666 ori Ultima modificare Marți, 24 Mai 2016 19:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.