ISU CAUTĂ VOLUNTARI. Gălăţenii pot deveni SALVATORII DIN PASIUNE

ISU CAUTĂ VOLUNTARI. Gălăţenii pot deveni SALVATORII DIN PASIUNE
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a lansat o provocare pentru cei care îşi doresc să li se alăture salvatorilor. Este vorba despre proiectul „Salvator din pasiune”, care doreşte să atragă cât mai mulţi voluntari în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din România. Fiecare inspectorat are la dispoziţie 40 de locuri.

Proiectul se va derula în perioada 10 mai - 29 iulie, interval de timp structurat în trei etape, care presupun recrutarea şi înscrierea candidaţilor, analizarea dosarelor şi încheierea contractelor de voluntariat.

Toţi cei care vor trece de selecţia dosarelor vor parcurge diferite programe de pregătire. După absolvirea acestor stagii de pregătire, voluntarii vor participa la activităţi derulate alături de efectivele inspectoratului general, care vor consta în participarea la misiunile de intervenţie, utilizarea noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv.

Doritorii trebuie să aibă între 16 şi 65 de ani, să fie apţi din punct de vedere medical, să nu fi fost condamnaţi pentru săvârşirea infracţiunilor cu intenţie şi să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

Dosarele se depun până pe 17 iunie şi trebuie să conţină cererea de înscriere, certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani), copie după actul de identitate, avizul psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare, adeverinţa medicală şi acordul părinţilor/tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.

Citit 7448 ori Ultima modificare Joi, 26 Mai 2016 20:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.