Tehnologia este "boala" secolului

Tehnologia este "boala" secolului
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Telefoanele au devenit, pe lângă dispozitive care ne ajută să ţinem legătura cu apropiaţii, obiecte care ne fac viaţa mai uşoară.

Alături de tablete şi calculatoare, ne ajută, printre altele, să salvăm listele de cumpărături, să ne orientăm în cartierele necunoscute şi să ne achităm facturile. Din acest motive, dependenţa de tehnologie este un pericol care ne paşte pe toţi. Utilitatea dispozitivelor tehnologice s-a extins extrem de tare în ultimii ani, rolul lor fiind mult mai important decât cel iniţial , de comunicare, aşa că dependenţa de tehnologie a devenit o problemă reală. Una din cinci persoane suferă, de fapt, de„ anxietate de separare” atunci când nu se află în apropierea telefonului mobil sau a tabletei, potrivit unui nou sondaj realizat pe un eşantion de 2.000 de persoane şi se simte „izolată”.

Cercetarea a dezvăluit date îngrijorătoare: un adult petrece, în medie, 20 de săptămâni dintr-un an în faţa ecranului unui telefon sau al unei tablete, scrie publicaţia britanică „Daily Mail”, 30 la sută din intervievaţi verificându-şi mobilul cel puţin o dată la 30 de minute. Unul din patru oameni se plictiseşte după o oră fără telefon, în timp ce 23 la sută spun că separarea de acest accesoriu le dă stări de anxietate. Sondajul a mai scos la iveală şi care sunt cele mai enervante obiceiuri ale oamenilor când vine vorba de tehnologie, 35 la sută din subiecţi declarând că nu suportă când alte persoane folosesc telefonul în timpul cinei, în timp ce 28 la sută devin iritaţi atunci când interlocutorul lor se uită pe telefon în timpul conversaţiei, iar 22 la sută au o problemă cu cei care fac acelaşi lucru la cinema, în timpul filmului.

Citit 1137 ori Ultima modificare Vineri, 27 Mai 2016 18:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.