Fundaţia ”Inimă de Copil”, PREMIATĂ la Gala Societăţii Civile, pentru un proiect dedicat copiilor din Galaţi

Fundaţia ”Inimă de Copil”, PREMIATĂ la Gala Societăţii Civile, pentru un proiect dedicat copiilor din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Fundaţia „Inimă de Copil” a obţinut premiul II în cadrul Galei Societăţii Civile, datorită proiectului „Îmbunătăţirea accesului la educaţie al copiilor şi prevenirea abandonului şcolar şi familial pentru copiii din judeţul Galaţi”. Gala la care au fost înscrise 200 de proiecte este cel mai amplu eveniment dedicat sectorului asociativ din România.

„Educaţia este în acest moment şansa pe care copiii din judeţul Galaţi şi din România o pot avea pentru a-şi atinge potenţialul maxim. Acest lucru ar trebui să se întâmple pentru fiecare copil, indiferent de cât de bogată sau de săracă este familia din care vine. Ar trebui să aibă şanse egale. Noi dăm aceste şanse copiilor cu ajutorul donatorilor individuali şi companiilor care ne sunt alături. Un copil needucat este o pierdere pentru noi toţi”, a precizat Anna Cristina Burtea, director executiv al Fundaţiei „Inimă de Copil”.

Proiectul premiat a început în anul 2005 şi constă în oferirea de servicii sociale integrate şi menţinerea în sistemul de educaţie a peste 250 de copii din familii cu venituri între 40 şi 200 lei lunar pe membru de familie, dar şi în continuarea dezvoltării parteneriatului cu şcolile din judeţ în care se implementează programul, cât şi extinderea sa.

La festivitatea de premiere a participat şi prim-ministrul României, Dacian Cioloş, precum şi membri ai unor organizaţii reprezentative ale societăţii civile, companii şi instituţii.

Citit 1514 ori Ultima modificare Joi, 09 Iunie 2016 00:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.