CONCURS DE ȘAH, la Biserica "Sf. Mina" din Galați
Foto: Sursa foto: Arhiva ADJ

CONCURS DE ȘAH, la Biserica "Sf. Mina" din Galați
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Parohia "Sf. Mina, Victor şi Vichentie“, în cooperare cu Şcoala Gimnazială ”Miron Costin” şi Clubul de Şah ”Diana” din Galaţi, a organizat, în weekendul trecut, concursul de şah "In hoc signo vinces", informează biroul de presă al Arhiepiscopiei Dunării Jos.

Ajuns la cea de a IV-a edişie, concursul s-a desfălurat pe parcursul a cinci runde şi a reunit peste 180 de copii cu vârste cuprinse între şase şi 15 ani (majoritatea elevi ai Şcolii "Miron Costin" din Galaţi), campioni sau vicecampioni naţionali la şah, dar şi elevi de la alte şcoli sau copii înscrişi la diferite cluburi sportive din municipiul Galaţi.

Manifestarea a debutat cu oficierea unei slujbe de mulţumire, urmată de intonarea Imnului Naţional al României, după care, în parcul bisericii "Sf. Mina, Victor şi Vichentie" s-a desfăşurat concursul propriu-zis.

Tinerii şahişti gălăţeni au fost îndrumaţi şi supravegheaţi de specialişti în sportul minţii şi de juriul format din cinci arbitri de la Clubul de Şah „Diana“, club afiliat la Federaţia Română de Şah. Duminică, după Sfânta Liturghie, a avut loc 0festivitatea de premiere a concurenţilor situaţi pe locurile I, II şi III.

Concursul de şah "In hoc signo vinces" a făcut parte din calendarul activităţilor cultural-misionare desfăşurate de parohiile Arhiepiscopiei Dunării de Jos în "Anul omagial al educaţiei creştine a tineretului ortodox".

Citit 1295 ori Ultima modificare Joi, 16 Iunie 2016 16:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.