SPRIJIN FINANCIAR pentru elevii cu cerinţe educaţionale speciale

SPRIJIN FINANCIAR pentru elevii cu cerinţe educaţionale speciale
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Proiectul iniţiat de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice privind repartizarea pe judeţe a sumelor pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale a fost aprobat. Astfel, în premieră, a fost alocată suma de 68 milioane de lei, pentru susţinerea integrării în învăţământul de masă a 27.350 de copii aflaţi în această situaţie. Din această sumă, pentru copiii din Galaţi s-au alocat 1,43 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al MENCŞ, suma repartizată se aprobă din bugetul judeţului şi va fi folosită pentru plata drepturilor de care beneficiază copiii cu cerinţe educaţionale speciale, pentru toate zilele de şcolarizare pe anul 2016, constând în achiziţionarea alocaţiei zilnice de hrană, a rechizitelor şcolare a îmbrăcămintei şi încălţămintei.

Valoarea alocaţiei de hrană este de 16,60 lei. Valoarea drepturilor pentru îmbrăcăminte, încălţăminte, materiale igienico-sanitare, rechizite/ manuale, jucării, transport, materiale cultural-sportive este de 498 de lei pentru grupa de vârstă de la trei la şapte ani, inclusiv, 611 lei pentru grupa de vârstă de la 7 la 14 ani, inclusiv, 754 lei pentru grupa de vârstă de la 14 la 18 ani, inclusiv, 844 lei pentru grupa de vârstă 18-26 de ani, inclusiv.

Reprezentantul legal al beneficiarului trebuie să solicite în scris, în termen de 10 zile de la data intrării în vigoare a actului normativ (16 iunie), acordarea acestor drepturi. Cererea scrisă va fi depusă la unitatea de învăţământ preuniversitar de masă cu personalitate juridică în care este înscris copilul/ elevul/ tânărul cu cerinţe educaţionale speciale şi va fi însoţită de următoarele documente, în copie: certificatul de naştere al beneficiarului, actul de identitate al părintelui sau, după caz, al reprezentantului legal şi certificatul de orientare şcolară şi profesională.

Citit 2274 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Iunie 2016 00:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.