Caz şocant la Iveşti/ Copil de zece ani, în comă alcoolică

Caz şocant la Iveşti/ Copil de zece ani, în comă alcoolică
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Caz neobişnuit la Iveşti. Un copil de zece ani a fost preluat, de o ambulanţă, în comă alcoolică. Puştiul, scăpat de sub supravegherea adulţilor, s-a cinstit împreună cu un alt băiat, în vârstă de 15 ani. Ambii au ajuns la spital. „Noi am fost solicitaţi să intervenim pentru un copil aflat în stare de inconştienţă. La faţa locului însă s-a constatat că băiatul era în comă alcoolică. S-a solicitat şi o ambulanţă cu medic, care a preluat pacientul pe drum şi l-a trasnportat la Spitalul de Pediatrie din Galaţi”, ne-a explicat medicul Mihai Polinschi, directorului Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi.

Cel de-al doilea băiat, cel de 15 ani, a fost transportat şi el la spitalul din Tecuci, starea lui fiind însă mult mai bună.

Medicii de la Spitalul de Pediatrie au fost şocaţi când au văzut despre ce caz este vorba. „Am preluat un pacient de 10 ani, care era în comă alcoolică şi era suspect şi de un traumatism cranian. În urma investigaţiilor, s-a stabilit că băiatul avea o alcoolemie de 2 la mie, valoare foarte mare şi pentru un adult. Starea lui este acum bună, dar va rămâne sub supraveghere medicală”, ne-a declarat Eva Maria Cojocaru, medic la Spitalul de Pediatrie „Sf. Ioan” Galaţi.

Cazul a intrat şi în atenţia celor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, care vor demara o anchetă. Dacă se va dovedi că părinţii au dat dovadă de neglijenţă, cei doi copii riscă să ajungă în grija statului. La fel s-a întâmplat şi cu cei doi copii de 12 şi 16 ani din Cuca, care au ajuns la spital, alături de mama lor, toţi fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.        

Citit 1325 ori Ultima modificare Joi, 23 Iunie 2016 17:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.