Cum RECUNOAȘTEȚI pepenii roşii ”injectaţi”

Cum RECUNOAȘTEȚI pepenii roşii ”injectaţi”
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Căldura de afară ne îndeamnă să mâncăm fructe răcoroase, care ne şi hidratează. Iar cum vara a sosit deja, unele dintre cele mai căutate fructe de sezon sunt pepenii. Atenţie, însă, deoarece unii pepeni pot fi injectaţi cu substanţe care accelerează creşterea şi coacerea, potrivit gândul.info. Din acest motiv, este indicat să mâncăm pepeni verzi cumpăraţi din surse sigure sau cel puţin de la comercianţi de la care am mai cumpărat şi au fost buni din toate punctele de vedere: interior roşu, dulce şi seminţe negre.

Una dintre substanţele folosite de-a lungul ultimilor ani, pentru a creşte şi a coace miezul pepenilor este Forchlorfenuron, folosită la accelerarea creşterii şi în SUA – pentru struguri sau kiwi, dar care este interzisă în Europa. Forchlorfenuronul a fost testat pe şoareci în SUA, observându-se că, la doza maximă administrată, 400 de grame pe kilogram de masă corporală, apare alopecia (căderea temporară a părului - n.r.).

De asemenea, şoarecii au scăzut în greutate pe parcursul testelor. Există fermieri care culeg pepenii mai devreme şi pentru a le da aspectul de copt îi injectează, lucru extrem de riscant pentru sănătatea oamenilor. Pentru a-i identifica foarte repede trebuie doar să fim atenţi la seminţe. Pepenii injectaţi au seminţele albe, necoapte. Acestea nu trebuie neapărat să fie descoperite abia când ajungem cu pepenele acasă şi îl tăiem, ci şi în cazul în care îl rugăm pe vânzător să facă un ''dop'', pentru a gusta fructul înainte de a-l cumpăra.

Citit 4109 ori Ultima modificare Vineri, 08 Iulie 2016 18:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.