40 de vizitatori la ZIUA PORȚILOR DESCHISE de la Penitenciarul Galaţi

40 de vizitatori la ZIUA PORȚILOR DESCHISE de la Penitenciarul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

"Ziua porţilor deschise" de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi a atras aproximativ 40 de vizitatori. Aceştia au avut acces în mai multe locaţii ale penitenciarului, printre care s-a numărat şi atelierul de creaţie, unde i-au putut vedea pe deţinuţi la lucru.

Vizitatorii au putut vedea şi mai multe tipuri de uniforme, purtate de-a lungul timpului de angajaţii penitenciarului, dar şi fotografii cu instituţia, de la construcţie până în prezent. Mai mult, oaspeţii au putut afla mai multe informaţii despre armanentul şi tehnica de imobilizare folosite de angajaţii penitenciarului.

De asemnea, a fost prezentată şi camera de videoconferinţă, unde pot fi audiate persoanele private de libertate de către diferite instanţe din ţară, fără a mai fi nevoie de deplasarea deţinuţilor în localităţile respective.

"Momentan sunt doar câteva penitenciare şi câteva instanţe care au astfel de tehnică. Proiectul este abia la început. La noi, lucrările s-au încheiat în 2015 şi suntem unul dintre primele penitenciare din ţară cu o astfel de dotare", ne-a explicat Simona Costache, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului de Maximă Siguranţă Galaţi.

La finalul vizitei, participanţii s-au arătat impresionaţi de lucrările realizate de deţinuţi şi au mărturist că nu au reuşuit să vadă şi condiţiile de detenţie, despre care se spune că nu ar fi chiar foarte bune.

Citit 1567 ori Ultima modificare Joi, 30 Iunie 2016 20:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.