Echipă comună pentru copiii din medii defavorizate/ Câţiva voluntari din Franţa, alături de o fundaţie din Galaţi (FOTO)

Echipă comună pentru copiii din medii defavorizate/ Câţiva voluntari din Franţa, alături de o fundaţie din Galaţi (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Patru voluntari francezi şi-au manifestat dorinţa de a susţine copiii de la „Inimă de Copil”, care vor ajunge în taberele de vară organizate de fundaţie. Tinerii sunt membri ai organizaţiei „Cercetaşi şi ghizi ai Franţei” şi îşi doresc să facă parte din echipa ce le va crea experienţe de neuitat micuţilor din familii fără mari posibilităţi financiare. Este vorba despre Judith Lachnitt, Etienne Daviet, Caroline Morellet şi Martin Perrin. Aceştia susţin că îşi doresc să fie alături de copiii din Galaţi, care provin din familii aflate în dificultate, să pătrundă în mediul acestora, pentru a face o mică schimbare în viaţa lor.

„Am ales Fundaţia „Inimă de Copil”, după ce am discutat cu un alt grup de cercetaşi, pe care i-am auzit că au avut activităţi cu membrii organizaţiei. Feedbackul a fost unul pozitiv şi, la întâlnirea de la Lyon, pe care am avut-o cu două persoane din organizaţie, am hotărât să realizăm acest proiect împreună. Activităţile propuse de grupul din care facem parte au la baza valori precum generozitatea şi întrajutorarea. Datorită acestor valori ale grupului şi desfăşurării unui număr mare de proiecte am acumulat o vastă experienţă în ultimii ani. Este o mare satisfacţie să vedem cum toate eforturile noastre sunt recompensate prin zâmbete”, a precizat Martin Perrin.

Pentru a putea ajunge lângă fundaţia din Galaţi, voluntarii au strâns, în ultimii trei ani, fondurile necesare pentru finanţare şi au reuşit să formeze o echipă. „Judith este studentă la Ştiinţe Politice la Lyon, Etienne studiază Ingineria la Lyon şi pleacă în Finlanda, anul următor, pentru un an de studiu acolo. Caroline tocmai şi-a finalizat studiile şi a devenit logoped, iar eu mi-am luat diploma pentru gestiunea şi administrarea afacerilor şi voi pleca anul următor să studiez 12 luni în Vilnius”, a adăugat Martin Perrin, voluntarul francez.

 

Citit 1004 ori Ultima modificare Vineri, 22 Iulie 2016 18:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.