Măsuri sporite de SECURITATE. Aproape 10.000 de POLIȚIȘTI ies în stradă

Măsuri sporite de SECURITATE. Aproape 10.000 de POLIȚIȘTI ies în stradă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Nu mai puţin de 9.800 de poliţişti au fost mobilizaţi pentru patru zile de minivacanţă, în care românii vor merge la mare, la munte sau la diverse manifestări cultural-artistice si religioase, programate cu ocazia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului.

Pentru că 15 august este şi ziua când se sărbătoreşte Ziua Marinei, o mare parte din efectivele stabilite prin planul aprobat de ministrul de interne va fi concentrată în zona oraşelor-porturi, pe litoral, dar pe pe principalele drumuri care fac legătura între mare şi restul ţării. De asemenea, afluxuri mari de public sunt anunţate la manifestări programate la mânăstirea Nicula, judeţul Cluj, în localitatea Sâmbăta de Sus, judeţul Braşov şi la Mânăstirea Tismana din judeţul Gorj, ceea ce va presupune prezenţa unor efective sporite de forţe de ordine. Peste 4.000 de autoturisme de poliţie au fost alocate misiunilor pe linie de ordine publică şi circulaţie, iar un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie va survola autostrăzile.

"Pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi asigurarea fluenţei traficului, 1.347 de poliţişti rutieri vor acţiona pe 349 de tronsoane de drumuri naţionale şi autostrăzi, utilizând în medie, zilnic, peste 340 de aparate radar. O atenţie deosebită va fi acordată arterelor rutiere ce converg către Litoral şi Valea Prahovei", se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Nici trenurile nu vor fi ocolite, peste 200 de garnituri şi tot atâtea staţii fiind în atenţia specială a Poliţiei Transporturi în această perioadă.

Citit 1179 ori Ultima modificare Sâmbătă, 13 August 2016 01:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.