CUM puteţi vedea cât durează trecerea frontierei cu Republica Moldova

CUM puteţi vedea cât durează trecerea frontierei cu Republica Moldova
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

2,18 milioane treceri de persoane au fost înregistrate la frontiera de est a României, în perioada 1 iunie - 15 august. Dintre acestea, 1,09 milioane dintre cereri au fost înregistrate pe sensul de ieşire din ţară, iar restul pe cel de intrare.

În aceeaşi perioadă a anului 2015, au fost 1,7 milioane treceri de persoane, fiind astfel înregistrată o creştere a traficului de călători cu aproximativ 22 la sută.

Cum sfârşitul lunii august înseamnă şi încheierea perioadei de vacanţă petrecută de cetăţeni din Republica Moldova în afara graniţelor ţării, şi avându-i în vedere şi pe cei care se întorc la muncă în state ale Uniunii Europene sau pe cursanţii unor instituţii de învăţământ din ţara noastră, în următoarea perioadă este de aşteptat o creştere a traficului de călători la frontiera de est a României, inclusiv la punctele de trecere de la Oancea şi de la Giurgiuleşti.

Aplicaţie online utilă

Astfel, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi recomandă consultarea aplicaţiei informatice privind timpii de aşteptare la trecerea frontierei, pe care o găsiţi pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei.

Chiar dacă valorile afişate pot suferi modificări în funcţie de dinamica traficului în punctul de trecere respectiv, la un moment dat, vă puteţi face o idee despre timpul pe care îl veţi petrece în vamă. De asemenea, dacă aveţi de ales între două sau mai multe puncte de trecere, puteţi opta pentru cel unde timpii de aşteptare sunt mai mici.

Pe frontiera de est sunt operaţionale şase puncte rutiere de trecere a frontierei, în care sunt deschise 24 de fluxuri de intrare în ţară şi 23 de fluxuri de ieşire din ţară.

Citit 4929 ori Ultima modificare Duminică, 28 August 2016 17:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.