Unde poţi verifica dacă ai primit DESPĂGUBIRILE de la ANRP

Unde poţi verifica dacă ai primit DESPĂGUBIRILE de la ANRP
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Gălăţenii îndreptăţiţi să primească despăgubiri în bani pe baza titlurilor de plată emise de Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) nu mai trebuie să bată drumul în fiecare săptămână până la o unitate CEC Bank, pentru a întreba dacă "au intrat banii". Cei intersaţi pot verifica acum de acasă, din faţa calculatorului, dacă banii au fost viraţi. Procedura este foarte simplă: pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice ((www.mfinante.gov.ro) există acum secţiunea "Verificare despăgubiri ANRP", unde beneficiarii pot verifica, doar pe baza numărului titlului de plată, dacă suma cuvenită conform titlului de platǎ emis de ANRP a fost transmisă către CEC Bank de către Ministerul Finanţelor Publice.

Chiar deasupra căsuţei de "Căutare titlu" există şi linkul "Informaţii de sinteză", care oferă informaţii cu privire la plăţile efectuate până în prezent. Astfel, numai din aprilie 2016 şi până în prezent, Ministerul Finanţelor Publice a plătit, pentru 22.203 titluri emise de ANRP, suma de 636 milioane de lei (aproximativ 143 milioane de euro).

Potrivit art. 41 din Legea 165/2013, "plata sumelor de bani reprezentând despăgubiri în dosarele aprobate de către Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor înainte de intrarea în vigoare a prezentei legi, precum şi a sumelor stabilite prin hotărâri judecătoreşti, rămase definitive şi irevocabile la data intrării în vigoare a prezentei legi, se face în termen de cinci ani, în tranşe anuale egale, începând cu 1 ianuarie 2014". Cuantumul unei tranşe nu poate fi mai mic de 5.000 lei, iar titlul de plată emis de ANRP se plăteşte de către Ministerul Finanţelor Publice "în cel mult 180 de zile de la emitere".

Citit 29803 ori Ultima modificare Luni, 29 August 2016 14:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.