Transurb Galaţi a înfiinţat o şcoală de vatmani

Transurb Galaţi a înfiinţat o şcoală de vatmani
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

14 cursanţi vor începe, de luni, 3 octombrie, orele la şcoala de vatmani înfiinţată în cadrul Transurb Galaţi. După finalizarea orelor de legislaţie şi a celor de traseu, cursanţii vor da un examen teoretic şi o probă practică, pentru obţinerea carnetului de vatmani. „Am reuşit acreditarea şcolii de vatmani la Autoritatea Rutieră Română. Cursurile vor fi ţinute într-o sală amenajată special în acest scop în Autobaza de pe strada George Coşbuc. Şcoala va dura aproape trei luni. Sperăm, astfel, ca până în decembrie, să avem încă 14 vatmani. Avem profesori de legislaţie şi instructori, astfel încât îi aşteptăm pe cei interesaţi”, a spus Genica Totolici, directoarea Transurb SA Galaţi.

Chiar şi aşa, problema deficitului de vatmani nu va fi rezolvată doar după prima promoţie. Potrivit organigramei Transurb, societatea are nevoie de încă 40 de vatmani, pe lângă cei 48 deja angajaţi acum. Cursurile şcolii sunt plătite de către cei care vor să o urmeze. 

Deficit de 200 de persoane

Pe lângă vatmani, Transurb mai are nevoie şi de şoferi de autobuz, dar şi de personal tehnic şi de întreţinere. În prezent, Transurb are în jur de 650 de angajaţi, în vreme ce numărul minim necesar de salariaţi ar fi de 865. “La secţia Tramvaie, spre exemplu, electromecanicii pe care îi aveam au plecat, în mare parte, după ce, din 2009, transportul cu tramvaiul a fost într-o continuă modernizare. Anul trecut, tramvaiul mai circula doar pe traseul 39. Acum, avem zece trasee de tramvai. Pentru că aceste mijloace de transport au fost fabricate în 1973, le facem verificări tehnice zilnice, înainte de a ieşi pe trasee", a încheiat Genica Totolici.

Citit 9604 ori Ultima modificare Joi, 29 Septembrie 2016 18:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.