Exerciţiu tactic | Desfăşurare de forţe pe strada Portului

Exerciţiu tactic | Desfăşurare de forţe pe strada Portului
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Pompierii şi ambulanţele au intervenit într-o pretinsă situaţie extremă

Desfăşurare impresionantă de forţe pe strada Portului din Galaţi.  Zeci de autospeciale de pompieri, SMURD şi ambulanţe au fost solicitate la un hotel din zonă pentru a interveni la o situaţie extremă. Totul a fost un exerciţiu pus la cale de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi. Conform scenariului pus la cale, în hotel a izbucnit un incendiu, localizat la etajul al treilea al clădirii.  18 de persoane au fost rănite, şase dintre acestea fiind în stare foarte gravă din cauza arsurilor. Pompierii gălăţeni au instalat, în parcarea din faţa hotelului, spitalul mobil, pentru a ca medicii să poată acorda primul ajutor răniţilor. „Potrivit scenariului, un incendiu declanşat la etajul trei în hotel şi s-a propagat la etajele superioare. Au fost înregistrate 18 victime. Dintre victime şase aveau leziuni de cod roşu, opt de cod galben şi patru de cod verde. Au fost angrenate în desfăşurarea aplicaţiei forţe de la SMURD, Serviciul Judeţean de Ambulanţă, pompieri, jandarmi şi poliţie. S-a pus în aplicare planul roşu de intervenţie şi a fost amplasat şi punctul medical avansat“, ne-a explicat lt.col. Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Pompierii, jandarmii, poliţiştii şi cadrele medicale sosite la faţa locului au participat activ la buna desfăşurare a exerciţiului, ajutând atât la evacuarea persoanelor, cât şi la restricţionarea traficului din zonă.  

„În urma incendiului, serviciul nostru a participat la acest exerciţiu cu trei ambulanţe, una de tip C şi două de tip B. Serviciul nostru a preluat până acum trei cazuri, una de cod roşu şi două de cod galben“, ne-a declarat medicul Mihai Polinschi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi.

Întregul exerciţiu a fost pus la cale pentru pentru antrenament, astfel încât în situaţii de cor roşu, reale, să se poată interveni cât mai prompt. „Exerciţiul a avut ca scop verificarea concepţiei de acţiune stabilită prin planul organizării şi desfăşurării exerciţiului tactic de cooperare, avându-se în vedere conţinutul Planului Roşu de Intervenţie al judeţului Galaţi”, a adăugat lt.col. Eugen Chiriţă.

La aplicaţie au participat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, IJP, IJJ, UPU-SMURD, SAJ Galaţi şi Poliţia Locală.        

Citit 2006 ori Ultima modificare Joi, 29 Septembrie 2016 18:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.