Studenţii din Moldova au ajuns la Galaţi

Studenţii din Moldova au ajuns la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Forfotă mare joi seară în campusul studenţesc “Al. I. Cuza” din Galaţi. Şi asta pentru că au sosit în campus primii studenţi basarabeni şi ucrainieni. Aproximativ 100 de persoane, studenţi din anul I sau din anii mai mari, au fost aduşi la Galaţi cu două autocare. Încărcaţi cu bagaje pline de haine, perne, pături şi ursuleţi de plus, studenţii au păşit temători, unii dintre ei pentru prima dată, în oraşul de la Dunăre.

Aceştia au ajuns în oraşul nostru cu o zi înainte ca Direcţia de Cămine, Cantine şi Proiecte Studenţeşti să înceapă cazarea efectivă. “Este deja o tradiţie ca bobocii din Basarabia şi Ucraina să aibă parte de o primire specială. Vorbim de aproximativ 100 de studenţi, bursieri ai statului român, care vor fi cazaţi provizoriu pentru o noapte. Transportul lor a fost pus la cale pe o platformă online, cu ajutorul celor de la Liga Studenţilor Basarabeni şi Clubul Studenţilor Basarabeni”, ne-a explicat Bogdan Rodeanu, directorul Direcţie Cămine, Cantine şi Proiecte Studenţeşti.

După ce au stat o noapte în camerele repartizate, studenţii basarabeni şi ucrainieni au primit ieri dimineaţă şi repartiţiile pentru camerele care le vor fi “casă” în următorul an şcolar. Aceştia au primit repartiţiile după ce şi-au semnat şi contractele de studii cu Universitatea şi au primit şi adeverinţele de studenţi.

Emoţiile bobocilor

Mulţi dintre cei sosiţi joi seară la Galaţi ştiau deja multe informaţii despre oraşul nostru de la colegii mai mari. “Am venit la Galaţi, pentru că este unul dintre cele mai accesibile oraşe din România. Ştiu că sunt multe oportunităţi aici şi sunt convinsă că va fi bine”, ne-a spus una dintre studentele venite din Republica Moldova.

Informaţiile primite de la colegii mai mari i-au făcut pe mulţi dintre boboci să renunţe la deja celebra tradiţie de a veni cu mâncare în cămin. “Ştiu că există magazine de la care îşi poţi cumpăra orice şi la orice oră. Nu mi-am mai adus provizii de acasă”, ne-a mărturisit un student.

Fetele însă au fost mai prevăzătoare şi au luat totuşi câte ceva din cămara părinţilor. “Am un borcan cu carne, unul cu salată de roşii, magiun. Sunt conservate şi le pot consuma acum sau mai târziu”, ne-a explicat o studentă, care a ţinut să îşi servească noile colege cu nişte cornuleţe făcute chiar de ea.

Emoţiile bobocilor au trecut repede datorită ospitalităţii cu care au fost primiţi în campusul universitar gălăţean.

Citit 2585 ori Ultima modificare Vineri, 30 Septembrie 2016 17:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.