Aducearea Moaştelor Sfântului Apostol Andrei la Galaţi. Acum două decenii

Aducearea Moaştelor Sfântului Apostol Andrei la Galaţi. Acum două decenii
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

La Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi s-au sărbătorit 20 de ani de la aducerea, la Galaţi, a moaştelor Sfântului Apostol Andrei. Mai exact, sfintele moaşte, din care o părticică se află şi în Catedrala Arhiepiscopală de pe strada Domnească, au ajuns la Galaţi în anul 1996.

Potrivit Arhiepiscopiei Dunării de Jos, la acea vreme, “la ceas de vecernie, ajungeau pe strada Domnească moaştele primului apostol al lui Hristos, ocrotitorul Galaţiului şi al întregii eparhii, dar şi ocrotitor spiritual al României. Mulţime de oameni l-au întâmpinat atunci cu bucurie şi entuziasm pe cel ce venea de la Iaşi trimis de Cuvioasa Parascheva, alături de care a stat câteva zile mângâind şi oferind ajutor sutelor de mii de credincioşi din întreaga ţară”. Concret, sărbătoarea a început cu slujba de priveghere din ajun, iar luni, în Catedrală, Arhiepiscopul Dunării de Jos a săvârşit Sfânta Liturghie. Cei prezenţi s-au putut închina la moaştele Sfântului Apostol Andrei.

“Sfântul Apostol Andrei este ocrotitorul Catedralei Arhiepiscopale şi al municipiului Galaţi din anul 1992, iar prin hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din 14 noiembrie 2001, ocrotitorul spiritual al României”, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Citit 3113 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Octombrie 2016 17:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.