Pentru cine doreşte, HALLOWEEN şi la Galaţi | Sărbătoarea tuturor... preţurilor
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

Pentru cine doreşte, HALLOWEEN şi la Galaţi | Sărbătoarea tuturor... preţurilor
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Mai este o săptămână până la Halloween, însă în magazinele din Galaţi sunt produse cu tematica acestei sărbători. De la jucării decorative, la feţe de masă, ba chiar şi linguri speciale de scobit dovleacul, în oraşul Galaţi se găseşte orice lucru specific sărbătorii, preţurile fiind însă puţin exagerate.

Dovleacul sculptat, numit şi Lanterna lui Jack, este principalul simbol de Halloween. Dovlecii pot fi achiziţionaţi în market-urile din Galaţi de la 2 la 15 lei per bucată, iar în piaţă se găsesc dovleci la cel mult 4 lei/kilogramul.

Deşi în România nu este bine cunoscută sărbătoarea tuturor sfinţilor, aceasta a devenit populară datorită filmelor şi desenelor animate. Astfel, cele mai multe obiecte pentru Halloween sunt dedicate copiilor.

În medie, o mască de Halloween costă 30 de lei, în funcţie de stil, culoare sau textură. Preţul măştilor poate ajunge până la 70 de lei. Cei care optează pentru make-up vor scoate din buzunar cel puţin 14 lei. Doritorii să folosească sângele artificial vor fi nevoiţi să dea minim 20 de lei. Pentru cei mai economi, o proteză cu dinţi de vampir costă 6 lei.

Pe lângă produsele “necesare” pentru o atmosferă plăcută a sărbătorii, gălăţenii pot găsi în magazine diverse articole decorative, ochelari, cercei, tablouri, instalaţii luminoase, ba chiar şi farfurii sau pahare pentru masa de Halloween. Deşi cumpărăturile vor fi utile doar o zi, de dragul copiilor, părinţii sunt gata să-şi golească buzunarul de zeci de lei.

În acelaşi timp au început să apară campanii de promovare a evenimentelor tematice - “Happy Haloween Weekend” la centrul comercial Auchan, cu participarea gratuită, petrecerea de Halloween la Serafin, unde preţul biletului este de 25 lei. Amatorii de maşini vor da 30 de lei pentru participarea la concursul “JCI Halloween Cars”. Cu 5 lei mai mult vor plăti participanţii la evenimentul “Sâmbăta creativă. Bostănei de Halloween”, organizat, în scop umanitar, de Asociaţia de Sprijin pentru Părinţi şi Copiii cu Autism Galaţi.

Haloween-ul este sărbătorit în noaptea de 31 octombrie, însă data poate varia de la o ţară la alta. În Galaţi, toate evenimentele dedicate acestei sărbători vor fi organizate în perioada 28-30 octombrie.

Citit 3208 ori Ultima modificare Duminică, 23 Octombrie 2016 13:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.