2.600 de gălăţeni, diagnosticaţi cu viroze şi pneumonii

2.600 de gălăţeni, diagnosticaţi cu viroze şi pneumonii
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Răcirea vremii, în ultima săptămână, a dus la creşterea numărului gălăţenilor afectaţi de viroze şi pneumonii. Astfel, 2.373 de persoane au fost diagnosticate cu viroze respiratorii, în săptămâna 12-18 decembrie. Majoritatea pacienţilor este formată din preşcolari şi şcolari cu vârste cuprinse între cinci şi 14 ani. Datele Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi arată o scădere a numărului de infecţii respiratorii acute faţă de săptămâna 5-22 decembrie, când medicii de familie şi cei din spitale au diagnosticat 2.890 de pacienţi cu viroze.

"Din totalul bolnavilor depistaţi cu viroze respiratorii, săptămâna trecută, 64 au avut nevoie de internare în spital, din cauza formelor mai severe de boală. Este vorba, în special, de copii care nu au împlinit încă vârsta de patru ani", a precizat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.

În ceea ce priveşte pneumoniile, medicii au diagnosticat 249 de bolnavi, săptămâna trecută, 83 dintre ei având nevoie de spitalizare. Nu au fost înregistrate decese cauzate de viroze sau de pneumonii şi nici suspiciuni de gripă.

Citit 1738 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Decembrie 2016 00:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.