Cine răspunde în cazul unei tragedii? RISCĂ să MOARĂ DE FRIG din cauză că asociaţia i-a sistat căldura
Foto: Anton Hagiu se plânge că face nopţi albe lângă aragaz din cauza frigului din locuinţă | Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

Cine răspunde în cazul unei tragedii? RISCĂ să MOARĂ DE FRIG din cauză că asociaţia i-a sistat căldura
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

Un bărbat, care locuieşte în Ţiglina III, riscă să moară de frig în propria locuinţă pentru că asociaţia de proprietari i-a sistat căldura şi apa caldă.

În ciuda temperaturilor extrem de scăzute şi a gerului cumplit, Anton Hagiu trăieşte fără energie termică, din cauză că asociaţia din care face parte refuză să-i mai furnizeze căldură şi apă caldă. Pensionarul, chiriaş al Primăriei, care suferă de diabet şi are probleme cardiace, a venit la redacţie pentru a ni se plânge că se confruntă cu un adevărat calvar din cauza frigului din apartament. Bărbatul ne-a demonstrat cu acte că este bun platnic. Cu toate acestea, pentru că aproape toţi vecinii săi au centrale de apartament, iar vârstnicul consuma foarte puţin agent termic, asociaţia de proprietari a decis să-l deconecteze de la serviciile publice.

„M-au lăsat în plină iarnă fără căldură şi apă caldă. Tremur de frig în casă, nu pot dormi noaptea din cauza temperaturilor scăzute. Ca să-mi mai încălzesc mâinile stau lângă aragaz. Am fost profesor de matematică 30 de ani, am format oameni şi am educat elevi, pentru ca acum să ajung bătaia de joc a unora”, ne-a spus bărbatul. Preşedintele Asociaţiei 336, Nicolai Alecu, susţine că asociaţia a luat decizia de a sista furnizarea de căldură şi apă caldă pentru scara în care locuieşte Anton Hagiu la cererea vecinilor săi, care nu şi-au mai dorit să plătească cota parte ce le revenea, în condiţiile în care, spune acesta, pensionarul nu consuma, în trecut, căldură sau apă caldă.

Cum rezolvă Primăria problema

Supărat că este obligat să îndure frigul în propria locuinţă, Anton Hagiu s-a adresat Compartimentului de Relaţie cu Asociaţiile de Proprietari din Primărie. Unul dintre funcţionari s-a spălat repede pe mâini şi l-a sfătuit pe bărbat să se adreseze „Vieţii libere”, după care să meargă la Poliţie, în ciuda faptului că vârstnicul este chiriaş cu acte în regulă al municipalităţii, iar angajaţii din cadrul Compartimentului sunt remuneraţi din bani publici pentru a da curs sesizărilor oamenilor. Raluca Ardean, purtătorul de cuvânt al Primăriei, ne-a declarat, ieri, că „legal, nu putem forţa pe nimeni să-i dea drumul la căldură”. În aceste condiţii, adresăm şi noi întrebarea: cine îşi asumă răspunderea în cazul unei tragedii?

Citit 8605 ori Ultima modificare Luni, 16 Ianuarie 2017 00:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.