Evenimentul "Opt ore peste program", la o nouă ediţie

Evenimentul "Opt ore peste program", la o nouă ediţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Într-o noapte pe an, zeci de gălăţeni se întâlnesc ca să-i ajute pe alţi gălăţeni să găsească soluţii pentru diferite probleme din comunitate. Evenimentul aduce împreună ONG-uri şi experţi din diverse domenii într-o seară de lucru în care cei din urmă îşi donează expertiza.

Fundaţia Comunitară Galaţi organizează vineri, 31 martie 2017, „Opt ore peste program pentru o cauză bună”. Evenimentul este o întâlnire prin care specialiştii din diverse domenii dăruiesc timp şi expertiză pentru ONG-urile sau grupurile de iniţiativă care au nevoie de suport şi consiliere profesională pentru un proiect specific sau pentru desfăşurarea activităţii mai eficient. Evenimentul „8 hours overtime for a good cause”, se petrece după program, iar mobilizarea comună se întinde de la ora 19,00 până a doua zi dimineaţă, ora 3,00. 

Call-ul pentru proiecte a fost deja lansat, termenul limită pentru transmiterea acestora este 12 februarie. Organizaţiile interesate pot completa formularul de înscriere pe site-ul: http://galati.8-i.ro/organizatii/formular-organizatii/. După selecţia cauzelor urmează să începem campania de recrutare a specialiştilor. Voluntarii care doresc să ofere experienţa profesională se pot înscrie aici: http://galati.8-i.ro/voluntari/inscriere-voluntari/.

La prima ediţie, din 2016, au participat ca voluntari profesionişti peste 25 de specialişti IT, web design, graphic design, organizare evenimente, marketing şi comunicare ce activează ca freelanceri sau ca angajaţi în cadrul TheCon, Comdata, Selir şi WindRiver. Împărţiţi în echipe, voluntarii au lucrat în cele opt ore pentru trei asociaţii şi fundaţii din Galaţi. Acestea au fost: Fundaţia „Bunul Samaritean”, căreia i-au elaborat o nouă identitate vizuală, o strategie de marketing, materiale promoţionale; Asociaţia „Egosano”, căreia i-au construit strategia de marketing pentru proiectul „Diabet în şcoală”, prin care asociaţia face educaţie pentru sănătate elevilor claselor a VII-a şi a VIII-a din municipiul Galaţi; Fundaţia Comunitară Galaţi, căreia i-au construit website-ul evenimentului "SemiMaraton Galaţi", organizat anual începând cu 2014.

Brainstormingul filantropic este un eveniment care se desfăşoară de peste 12 ani cu succes în ţările occidentale, iar din 2016 şi în Galaţi.

Citit 1975 ori Ultima modificare Vineri, 10 Februarie 2017 19:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.