Cel mai performant COMPUTER TOMOGRAF din Galaţi, la Spitalul Militar

Cel mai performant COMPUTER TOMOGRAF din Galaţi, la Spitalul Militar
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

Spitalul Militar „Dr. Aristide Serfioti” Galaţi a fost dotat cu un computer tomograf (CT) de ultimă generaţie. Dispozitivul, a cărui valoare este de 250.000 de euro, va fi disponibil, în curând, pentru toţi asiguraţii din judeţul Galaţi.

„Este vorba despre un computer tomograf Siemens, cu 32 de slice-uri, care asigură investigaţii imagistice de înaltă performanţă. Imaginile astfel obţinute sunt mai clare, ceea ce contribuie la asigurarea unui diagnostic mai exact. După ce vom obţine toate autorizaţiile necesare, dispozitivul va deveni funcţional”, a explicat, pentru „Viaţa liberă”, col. medic dr. Adrian Boicu, managerul Spitalului Militar Galaţi şi medic primar în Ortopedie-Traumatologie.

Datorită noului CT, Spitalul Militar Galaţi va putea să fie inclus în categoria a III-a, o clasificare superioară celei din prezent. „Lipsa unui CT propriu a fost singurul motiv pentru care nu am putut aplica pentru trecerea la categoria a III-a. Concomitent cu achiziţionarea tomografului, am angajat şi un nou medic radiolog. Este important de precizat că de noul computer-tomograf vor beneficia toţi asiguraţii”, a adăugat col. medic dr. Adrian Boicu.

Alte investiţii şi modernizări

În specialitatea Ortopedie-Traumatologie, spitalul a achiziţionat un turn de artroscopie Stryker, în valoare de aprox. 70.000 de euro. Dispozitivul are un sistem de disecţie cu radiofrecvenţă, care permite o recuperare mai rapidă a pacienţilor, reducând mult posibilele complicaţii post-operatorii. Intervenţia minim invazivă este astfel foarte precisă, fără sângerări. Este un dispozitiv medical indispensabil pentru patologia genunchiului.

Tot în 2016, cu finalizare în 2017, s-a extins şi modernizat laboratorul de analize medicale, cu aparatură de ultimă generaţie. „Urmează ca, în funcţie de alocările bugetare de care dispunem, să putem asigura investigaţii medicale de laborator şi pentru pacienţii care nu sunt internaţi în spital (adică pentru cei în regim ambulatoriu - n.r.). Dacă anul acesta nu va fi posibil, din 2018 va începe şi în regim de ambulatoriu. A fost o investiţie notabilă, din punct de vedere financiar. În anul în curs, vom continua planurile de investiţii, atât în aparatură, cât şi în personal cât mai bine pregătit, pentru asigurarea unor servicii medicale cât mai performante”, a concluzionat managerul spitalului.

Programul naţional de endoprotezare, extins

Spitalul Militar „Dr. Aristide Serfioti” a accesat, spre sfârşitul anului 2016, Programul Naţional de Endoprerotezare şi Instabilităţi Articulare Cronice. Este a doua unitate sanitară din judeţul Galaţi, după Spitalul Clinic de Urgenţă, inclusă în acest program. Au fost achiziţionate, astfel, primele proteze articulare şi kituri pentru ligamentoplastie. „O proteză de acest gen costă, în medie, 1.000 de euro. Programul se adresează persoanelor cu afecţiuni cronice ale articulaţiilor (coxartroză, necroză aseptică de cap femural etc.), celor cu fracturi articulare, precum şi persoanelor cu rupturi ligamentare ale genunchiului. Având în vedere valoarea mare a protezelor, programul este de un real ajutor pentru pacienţi”, a explicat col. dr. Adrian Boicu.

Pentru mai multe informaţii, puteţi suna la numărul de telefon 0372367866. Col. medic dr. Adrian Boicu (medic primar) şi dr. Marina Lucian (medic specialist) sunt cei doi medici incluşi în acest program, în cadrul Spitalului Militar Galaţi.

Citit 29890 ori Ultima modificare Luni, 13 Februarie 2017 18:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.