"Oamenii au nevoie de ajutor şi de medici devotați"

"Oamenii au nevoie de ajutor şi de medici devotați"
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Vizitele noastre la Fundaţia Comunitară din Galaţi au continuat şi săptămâna aceasta. Am fost onorată şi încântată să descopăr un alt beneficiar al fondului de burse ce au ca scop prevenirea abandonului şcolar.

De data aceasta, am întâlnit o altă domnişoară ambiţioasă, voioasă, plină de viaţă şi inteligentă. Mihaela Drăgan are 15 ani şi este elevă în clasa a IX-a la Colegiul National "Mihail Kogalniceanu", profilul “Ştiinţele naturii”, unde a intrat cu media 9,37. A ajuns la Fundaţia Comunitară tot prin intermediul dirigintei, care o consideră un copil inteligent, cuminte şi cu o ambiţie deosebită, dar nu în ultimul rând datorită mediei sale generale de 10, din şcoala generală pe care a urmat-o la Slobozia Conachi.

Viaţa nu a fost mereu blândă cu ea, trecând la doar 12 ani printr-un moment care ar marca pe oricine, indiferent de vârstă. “În prezent, suntem eu, mama şi sora mea, în vârstă de 20 de ani. Tatăl meu s-a sinucis când eu aveam 12 ani. Ne-am simţit foarte singure în faţa necazurilor. A fost un moment dureros, care m-a învăţat că trebuie să nu cedez, orice ar fi, şi că trebuie să lupt pentru a deveni cineva şi pentru a-mi ajuta familia”, ne mărturiseşte tânăra, cu ochii aproape în lacrimi.

Acest moment nefericit nu a împiedicat-o, însă, pe tânără să lupte pentru a-şi îndeplini visurile. În perioada şcolii gimnaziale, Mihaela a participat la numeroase olimpiade şi concursuri, unde a adunat multe premii şi menţiuni. “Am participat la Concursul Naţional “Europa de Mâine” şi la concursul “Democraţie şi Toleranţă”. Aici am trăit o experienţă extraordinară. Alături de alţi patru elevi am organizat proiecte prin intermediul cărora am ajutat copii cu o situaţie financiară mai puţin fericită. Am mai participat la Olimpiada de Limba şi Literatura Română, unde am ajuns până în etapa judeţeană, la Olimpiada de Geografie, unde am luat menţiune la etapa judeţeană. Am mers şi la Olimpiada de Religie, la Olimpiada de Cultură Civică şi la alte concursuri pe teme de istorie, fizică sau chimie”, ne-a mai povestit interlocutoarea.

Ne spune plină de entuziasm că ştie de ce a ales acest profil şi că va lupta până în pânzele albe pentru a-şi îndeplini visul. “Îmi doresc foarte mult să devin un medic bun, care să pună pe primul loc viaţa pacienţilor şi apoi banii. Ştiu că în România este foarte greu, ştiu la ce luptă am pornit, dar nimeni nu mă poate face să mă răzgândesc. Oamenii au nevoie de ajutor şi de medici devotaţi. Eu vreau să rămân în ţara mea”, ne spune Mihaela.

În timpul liber, Mihaela încearcă tot felul de reţete, fiind pasionată de gătit, cântă, citeşte foarte mult şi face tot posibilul pentru a-şi ajuta familia. “Câteodată trebuie să încercăm să ne detaşăm de problemele pe care le avem. Ştiu că poate fi dureros, dar numai aşa vă puteţi descoperi şi puteţi merge mai departe. Luptaţi mereu pentru ceea ce iubiţi!”, a concluzionat Mihaela.

Citit 3166 ori Ultima modificare Luni, 20 Februarie 2017 12:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.