La capătul răbdării. Gălăţenii cu REPARTIȚII în campusul din Micro 17 ies ÎN STRADĂ

La capătul răbdării. Gălăţenii cu REPARTIȚII în campusul din Micro 17 ies ÎN STRADĂ
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Peste trei luni se împlineşte un an de când 529 de familii gălăţene au primit repartiţii în campusul social din Micro 17 şi aşteaptă, zadarnic, să se mute în casă nouă. Oamenii au ajuns la capătul răbdării şi se pregătesc de proteste.

„M-am săturat să merg la Primărie, să întreb când voi putea să mă mut în locuinţa care mi-a fost repartizată şi să primesc doar amânări! M-am săturat ca toţi să ridice din umeri! Măcar să ni se spună în faţă că nu ni le mai dau! Cei care sunt în aceeaşi situaţie ca şi mine, şi care îl au în lista de prieteni pe dl primar, îl tot întreabă când vor primi cheile locuinţelor sociale, dar de la o vreme nu mai primesc niciun răspuns. Vrem să ieşim în stradă să protestăm”, ne-a spus gălăţeanca Mirela Basalic. Deşi, pe hârtie, pe 26 mai 2016, a primit o locuinţă cu trei camere în Micro 17, e nevoită să locuiască, împreună cu familia, pe la rude.

Dacă n-a fost de Anul Nou, poate va fi de Paşte

Din păcate, situaţia nu s-a schimbat prea mult faţă de 20 decembrie 2016, când scriam că gălăţenii au şanse minime să întâmpine noul an în casă nouă. La acel moment, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, ne declara că s-a finalizat lucrarea de alimentare cu energie electrică doar la primele şase scări şi că urma predarea investiţiei către Electrica.

Ei bine, suntem pe 20 februarie, şi pe masa aleşilor locali a ajuns un proiect de hotărâre privind „Transmiterea capacităţilor energetice din cadrul lucrării «Alimentare cu energie electrică locuinţe sociale cartier Micro 17 - Etapa I - blocuri M1÷M6», în valoare de 2.857.923 de lei, către Electrica, prin contract de vânzare-cumpărare”. Aceeaşi procedură va trebui aplicată şi în cazul etapei a doua de alimentare cu energie electrică a locuinţelor din Micro 17, care, investiţie care, la finele anului trecut, a fost supusă testelor de tensiune şi de rezistenţă a reţelei.

Din păcate, familia Basalic are repartiţie la blocul M10, deci e greu de spus cât va mai avea de aşteptat. Nu că s-ar şti în cazul gălăţenilor care au repartiţii în primele şase blocuri. Primăria municipiului Galaţi refuză să se mai hazardeze oferind termene tocmai pentru a nu fi acuzată că nu le respectă. În concluzie, nimeni nu ştie când se vor putea muta gălăţenii în casă nouă. Poate măcar de Paşti?

Citit 8727 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Februarie 2017 01:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.