Un NECAZ nu vine niciodată singur. Elevii de la Şcoala Nr. 22, SOLIDARI cu trei colegi loviţi de soartă

Un NECAZ nu vine niciodată singur. Elevii de la Şcoala Nr. 22, SOLIDARI cu trei colegi loviţi de soartă
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Elevii clasei a II-a B de la Şcoala Nr. 22, coordonaţi de învăţătoarea Valentina Carp, au avut o iniţiativă demnă de toată lauda, pentru a veni în ajutorul unor colegi, trei fraţi care se confruntă cu probleme foarte grave.

Cei trei copii, părăsiţi de mamă şi vizitaţi doar ocazional de tată, care muncea în străinătate, erau crescuţi de bunică. Ea era cea care-i aducea cu conştiinciozitate, zilnic, la şcoală, şi tot ea era cea care-i lua înapoi, făcând tot drumul pe jos, de la Barboşi, unde stăteau, până la Şcoala Nr. 22. Luni după-amiază, în timp ce pornise, ca de obicei, să-şi ia cei trei nepoţi acasă, bunica a fost lovită de tren şi a murit.

"De trei zile, de când s-a întâmplat accidentul, copiii n-au mai venit la şcoală. Ei sunt în grija Fundaţiei "Inimă de copil", care organizează la noi un after-school, unde primeau o masă caldă la prânz şi-şi făceau temele, coordonaţi de un cadru didactic. Deşi erau foarte săraci, ne-au impresionat, pentru că bunica se străduia să-i îngrijească impecabil şi erau foarte cuminţi şi foarte educaţi. Întotdeauna am avut grijă de ei să le dăm câte o hăinuţă, încălţăminte, ca să poată veni la şcoală, iar ei nu lipseau niciodată. Nici pe ger, nici pe ninsoare. Bunica îi aducea mereu şi-i lua înapoi de la after-school. Am  înţeles că  ar fi  venit şi tatăl lor din străinătate acum, dar e clar că au nevoie de ajutor financiar şi orice bănuţ le prinde bine", ne-a povestit directoarea Şcolii Nr. 22, profesoara Valentina Tudorache.

Impresionaţi de soarta celor trei copii - Ana  (8 ani), Carlos (9 ani) şi Fernando (10 ani), elevii, părinţii şi profesorii de la Şcoala Nr. 22 s-au mobilizat şi au strâns în jur de 1.300 de lei.

Mărţişoare pentru un zâmbet printre lacrimi

Elevii de la clasa a  II-a  B, care se  gândiseră iniţial să-şi cumpere o tablă interactivă cu ceea ce vor  strânge la târgul de mărţişoare, au hotărât să le doneze toţi bănuţii celor trei fraţi aflaţi la necaz.

Elevii ajutaţi de părinţi au confecţionat mărţişoare, brăţări, medalioane şi broşe. Ei vor să vândă aceste obiecte în care au pus mult suflet la târgul pe care-l vor organiza vineri, 24 februarie, în faţa şcolii. Mai mult decât atât, inimoşii de la a II-a B s-au ocupat şi de promovarea acţiunii lor, au realizat afişe şi fluturaşi pe care i-au împărţit săptămâna aceasta trecătorilor, pentru a-i invita să vină cu încredere la târgul lor, unde vor avea ce alege.

Cei care vor să ajute, fie participând la târg, fie donând orice le-ar putea fi de  folos unor copii loviţi  de soartă o pot contacta pe directoarea şcolii, la numărul 0771055837.

Citit 16121 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Februarie 2017 22:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.