Conferinţă despre Patriarhul Justinian Marina

Conferinţă despre Patriarhul Justinian Marina
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Înalt Prea Sfinţitul Părinte Casian a susţinut, ieri, în Aula Magna a Universităţii Dunărea de Jos, o conferinţă în timpul căreia a evocat personalitatea patriarhului Justinian Marina. Contextul: duminică, pe 26 martie, se împlinesc 40 de ani de la moartea patrahului. În plus, Sfântul Sinod a decis ca 2017 să fie an comemorativ al Patriarhului Justinian şi al apărătorilor ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română.

Înaltul ierarh al Dunării de Jos a detaliat de ce trebuie explicată şi nuanţată titulatura de „patriarh roşu” pe care a primit-o Justinian şi cât de dificilă a fost misiunea acestuia de a conduce biserica şi de a-i asigura convieţuirea cu regimul comunist român, care promova ateismul. Înalt Prea Sfinţitul Casian a prezentat auditoriului documente - printre care un album de familie al patriarhului, date şi a detaliat momente din viaţa acestuia. A vorbit inclusiv despre ultimele clipe ale lui Justinian Marina, care, internat în spital, după cutremurul din 1977, a murit întrebându-se cât rău a făcut seismul în biserici.

La finalul întâlnirii, cei prezenţi au putut viziona fragmente de film documentar cu Patriahul Justinian, din arhiva TVR.

Citit 1646 ori Ultima modificare Vineri, 24 Martie 2017 17:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.