REÎMPĂDURIRE la Odaia Manolache. Stejarii de mâine, plantaţi de copii de grădiniţă

REÎMPĂDURIRE la Odaia Manolache. Stejarii de mâine, plantaţi de copii de grădiniţă
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

În Luna Plantării Arborilor, Direcţia Silvică Galaţi a ajutat mai mulţi copii de grădiniţă să înţeleagă bucuria plantării puieţilor de stejar. Nouăsprezece copii de la Grădiniţa nr. 45 (din zona Parfumul Teilor) au mers, joi, în satul Odaia Manolache, din comuna Vânători, pentru a planta copaci, într-o acţiune de reîmpădurire din Luna Plantării Arborilor (15 martie - 15 aprilie). Alături le-au fost şeful de Ocol Silvic Galaţi, Costin Gheorghiţă, inginerul silvic Roxana Ivan şi pădurarii din zonă.

"Aici a fost o pădure de salcâm. După ce aceasta a fost tăiată, am pregătit terenul - am scos cioatele, am arat şi am scarificat - iar acum punem stejar, în combinaţie cu ulm. Plantăm pomii la distanţe egale, prestabilite, pentru a putea apoi să executăm lucrările de întreţinere", ne-a spus Roxana Ivan.

Copiii s-au bucurat din sufletul că pot planta puieţii de stejar. Deja - spuneau educatoarele - de la începutul săptămânii nu mai aveau linişte, gândindu-se că vor sădi, cu mâinile lor, câte un copac. Încet, cu ajutorul pădurarilor, fiecare copil a reuşit să-şi îndeplinească dorinţa. La final, cei mici au primit certificate de viitor pentru copacul plantat.

"Chiar dacă stejarul e o specie care creşte, în primii ani, mai încet, vrem să îi aducem pe copii aici, în anii următori, ca să poată urmări creşterea puietului pe care l-au plantat", ne-a mai spus Roxana Ivan.

An de an, Direcţia Silvică Galaţi reîmpădureşte suprafeţele pe care le are în administrare şi care ajung la vârsta exploatării sau sunt defrişate din diverse alte motive. Anul trecut, spre exemplu, s-au reîmpădurit 49 de hectare.

Toamna este sezonul propice plantării de puieţi. Când lucrările nu se pot finaliza înainte de venirea iernii, plantarea continuă şi primăvara. În acest an, Direcţia Silvică şi-a propus să termine plantările până la finele acestei luni.

Citit 8082 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 Martie 2017 21:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.