Peste 90 de STOMATOLOGI le vor acorda servicii GRATUITE gălăţenilor

Peste 90 de STOMATOLOGI le vor acorda servicii GRATUITE gălăţenilor
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Numărul medicilor dentişti aflaţi în relaţie contractuală cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi a crescut cu cinci, în urma celei mai recente perioade de contractare. Astfel, 92 de stomatologi vor putea oferi servicii de medicină dentară gratuite sau compensate, începând cu 1 aprilie a.c.

De la 1 aprilie, intră în vigoare şi noul Contract-cadru aferent anului în curs. Documentul aduce o serie de modificări şi în privinţa medicinei dentare. Spre exemplu, conform noului Contract-cadru, se introduce decontarea completă a tarifelor aferente serviciilor acordate elevilor, ucenicilor şi studenţilor, cu vârsta între 18 şi 26 de ani (inclusiv absolvenţilor de liceu, până la începerea anului universitar, dar nu mai mult de trei luni), care nu realizează venituri din muncă. Serviciile sunt decontate acum doar în proporție de 60 la sută.

Dintre cei cinci stomatologi care vor intra în contract cu CJAS Galaţi, doi sunt medici care profesează la oraş, alţi doi, în mediul rural, iar unul este medic dentist primar la Spitalul de Copii Galaţi.

În ceea ce priveşte gradul profesional al stomatologilor, din cei 92 de dentişti aflaţi în contract cu CJAS Galaţi, nouă sunt medici primari, 27 - medici specialişti, iar restul este format din medici care încă nu au susţinut examenul de specialitate.

Ce sume primesc medicii

Gradul profesional al medicilor este important în stabilirea sumelor de bani pe care CJAS le decontează, în fiecare lună, către aceşti furnizori de servicii medicale. "Astfel, medicul specialist în urban are un plafon de 1.600 lei pe lună, medicul primar în urban are plafon de 1.920 lei pe lună, medicul dentist are plafon în urban de 1.280 lei pe lună. În mediul rural, specialistul are un plafon lunar de 2.400 lei, iar medicul dentist, de 1.920 lei. Diferenţa este dată de faptul că medicii din rural beneficiază de un spor de 50 la sută, faţă de cei din urban", a precizat, pentru "Viaţa liberă", dr. Mihaela Docan, preşedintele CJAS Galaţi.

Copiii şi beneficiarii legilor speciale, veteranii sau revoluţionarii au parte de gratuitate la tratamentele stomatologice. Celelalte categorii de asiguraţi vor suporta 40 la sută din valoarea unor tratamente medicale.

În pachetul de bază au fost incluse 24 de servicii de medicină dentară, care vor fi decontate de Casa de Asigurări de Sănătate, în condiţiile prevăzute de lege.

Lista actualizată a stomatologilor care au contract încheiat cu CJAS Galaţi poate fi consultată pe pagina de internet a instituţiei sau dând CLICK AICI

Citit 18433 ori Ultima modificare Marți, 28 Martie 2017 01:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.