Au învăţat, prin joc, să fie pietoni, şoferi şi poliţişti

Au învăţat, prin joc, să fie pietoni, şoferi şi poliţişti
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ultima zi a "Săptămânii Prevenirii Criminalităţii", dedicată siguranţei rutiere, a reunit la Galaţi atât acţiuni specifice adresate viitorilor conducători auto pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulaţie, cât şi activităţi vizând educaţia rutieră a copiilor. Astfel, poliţiştii de prevenire şi cei rutieri s-au întâlnit cu elevii din clasa a II-a, de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox “ Sf. Andrei” Galaţi, în Grădina Publică unde, cu sprijinul Primăriei, a fost amenajat un traseu tematic. După o primă etapă teoretică, în care au primit instrucţiuni legate de siguranţă şi explicaţii cu privire la semnificaţia indicatoarelor rutiere, micuţii au exersat „pe teren” trei roluri, respectiv de pieton, poliţist rutier şi conducător auto.

"Activitatea a urmărit formarea unui comportament rutier responsabil, pe baza cunoaşterii regulilor de circulaţie şi a conştientizării riscurilor implicate de nerespectarea acestora, abordarea fiind una preponderent practică şi interactivă. Copiii au putut observa legăturile de cauzalitate între diverse comportamente care încalcă regulile de circulaţie, precum şi efectele negative ale acestora", a precizat Crina Dragu, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi. 

La finalul activităţii, elevii au primit permise de bun pieton, precum şi materiale care să le amintească importanţa respectării regulilor de circulaţie, ei oferind în schimb aprecieri pozitive şi zâmbete sincere.

Citit 2928 ori Ultima modificare Vineri, 06 Octombrie 2017 19:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.