Bazinul de la Baia Comunală, umplut cu promisiuni neonorate

Bazinul de la Baia Comunală, umplut cu promisiuni neonorate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Conform contractul de reabilitare, în decembrie 2011 totul trebuia să fie gata * Începute în 2008, lucrările au avut o sumedenie de termene de finalizare promise, primul era sfârşitul anului 2009 * „În martie va fi gata”, aşa suna ultima promisiune, făcută în urmă cu trei luni * „Mai durează cam trei-patru săptămâni”, spun acum cei de pe şantier *

Închis în urmă cu aproape 12 ani, bazinul de înot de la Baia Comunală nu este gata nici acum, deşi proiectul de renovare a fost demarat în 2008, când primarul Dumitru Nicolae anunţa încheierea licitaţiei pentru desemnarea firmei care să se ocupe de lucrare. De atunci, reprezentanţii municipalităţii parcă ar fi fost la un concurs de promisiuni nerespectate, pe care l-ar fi câştigat detaşat la cât de multe termene de finalizare au fost anunţate şi niciunul respectat.

Numai anul trecut au fost făcute patru astfel de promisiuni. În ianuarie 2011 autorităţile locale anunţau că în februarie va fi gata, apoi în aprilie s-a spus că mai durează doar câteva săptămâni. A urmat o nouă amânare, iar în iunie o nouă promisiune, pentru luna octombrie. Totul cu repetiţie în noiembrie, când se comunica că „în trei săptămâni se montează faianţa şi gresia, între timp se va da şi ultima mână de var”.

A trecut şi decembrie 2011, termenul de finalizare prevăzut în contractul de efectuare a lucrărilor, finanţate cu peste 7 milioane de lei din bani publici, dar nici măcar acesta nu a fost respectat. În luna februarie a acestui an se anunţa că va mai dura doar o lună, însă s-au mai scurs alte două în plus şi tot nu s-a băgat apă în bazin.

Aproape gata

Ce-i drept, bazinul propriu – zis este gata, dar se întârzie cu finisajele. Mai este încă de pus gresie pe o porţiune din jurul bazinului şi pe o suprafaţă foarte mare la parter, în holul imens de la intrarea dinspre strada Traian. „Au fost probleme şi cu aprovizionarea cu această gresie specială, adusă din străinătate. Cam în trei-patru săptămâni am putea termina”, a spus şeful de şantier, Ion Titire.

Sărbătoare la bazinul de la Viva

Foşti sportivi şi antrenori de înot gălăţeni, care au lucrat mai toată viaţa în bazinul de la Baia Comunală, şi-au dat întâlnire în acest week-end la piscina de 25 de metri lungime de la Viva Club, singura din oraş în care se pot organiza concursuri. Va avea loc o competiţie rezervată foştilor sportivi de performanţă dar şi înotătorilor cu statut de „amatori”, cu două reuniuni, sâmbătă de la ora 17.00, respectiv duminică de la ora 10.00. Vor fi prezenţii foştii antrenori gălăţeni Mircea Dragu, Gică Stoian şi Rodica Hoştiuc. Invitat special va fi Carmen Bunaciu, primul sportiv român care a cucerit o medalie la un Campionat Mondial de nataţie, în 1982.

 

 

Citit 4109 ori Ultima modificare Luni, 14 Mai 2012 09:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.