HC Danubius, pas mare spre Liga Naţională! Oţelul şi-a achitat restanţele financiare faţă de handbaliste
Foto: Cu un tehnician valoros precum Alexandrina Soare, viitorul handbalului feminin de la Galaţi sună bine! / Foto: Ilie Stan A.A.F.

HC Danubius, pas mare spre Liga Naţională! Oţelul şi-a achitat restanţele financiare faţă de handbaliste
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Federaţia Română de Handbal mai solicită un ultim document, după care poate oficializa prezenţa celor de la Danubius în prima ligă * Antrenoarea Alexandrina Soare urmează să testeze câteva jucătoare noi, dintre care patru din Ucraina


După o lungă perioadă de timp, în care celelalte echipe din Liga Naţională s-au ocupat cu achiziţionarea de noi jucătoare şi de pregătirea viitorului sezon competiţional, într-un final se pare că soarele a ieşit şi pe strada handbalului gălăţean.

Principala problemă invocată de oficialii clubului finanţat de Primăria Galaţi, HC Danubius, în preluarea locului de Ligă Naţională de la HC Oţelul şi-a găsit rezolvarea. Toate jucătoarele care au evoluat în sezonul precedent pentru HC Oţelul şi-au primit restanţele salariale, printr-un ultim efort financiar destul de consistent al Combinatului ArcelorMittal! În aceste condiţii, memoriile depuse la Federaţia Română de către handbalistele care au plecat în vară de la Galaţi au devenit nule.

FRH are nevoie de o nouă hârtie!

Potrivit şefului handbalului românesc, Cristian Gaţu, mingea este în prezent în curtea celor de la Danubius Galaţi, care printr-un document oficial trebuie să informeze Federaţia de faptul că noua entitate sportivă va reprezenta Galaţiul în Liga Naţională. „Este adevărat că am primit la Federaţie o hârtie prin care suntem înştiinţaţi că HC Oţelul Galaţi şi-a achitat datoriile către sportive. Acum rămâne ca Danubius să ne anunţe de preluarea locului din prima divizie de la Oţelul”, ne-a declarat Cristian Gaţu.

Potrivit unor surse, documentul oficial - în speţă un proces de predare-primire a palmaresului şi locului în campionat -, care va consfinţi prezenţa Danubiusului, din septembrie, pe prima scenă a handbalului românesc urma să fie semnat ieri seară, cel târziu astăzi, între conducerile celor două cluburi.

Problema lotului

Cu doar o lună rămasă până la începerea campionatului, antrenoarea Alexandrina Soare va avea cea mai dificilă misiune: închegarea unui nou lot şi omogenizarea sa. Ieri seară erau aşteptate la pregătiri două ucrainence, iar alte două handbaliste din aceeaşi ţară urmează să sosească în zilele următoare. Sub comanda Alexandrinei Soare se pregăteşte deja un inter dreapta de mână stângă, care în ultimele sezoane a evoluat mai mult prin divizia secundă. „Am făcut un semicantonament la stadion şi la sală, sunt mulţumită de cum s-au pregătit puţinele fete pe care le-am avut la dispoziţie. Mai aşteptăm câteva jucătoare în această perioadă, iar cele care vor confirma vor fi păstrate în lot. După ce vom stabili componenţa echipei, atunci vom disputa şi câteva turnee de verificare”, a precizat antrenoarea HC Danubius, Alexandrina Soare.

Citit 1849 ori Ultima modificare Miercuri, 01 August 2012 19:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.