Gală de box profesionist, la Galaţi, în februarie! Cristi Ciocan îşi pune în joc titlul european WBO
Foto: Foto Ţuţu Ionatan

Gală de box profesionist, la Galaţi, în februarie! Cristi Ciocan îşi pune în joc titlul european WBO
Promotorul Erol Cilain, Cristian Ciocan, Marius Stan şi Mihai Leu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gala va avea loc pe 22 februarie 2013 şi va fi transmisă în direct de canalul Eurosport * Primarul Marius Stan a anunţat că Sala Sporturilor va fi redeschisă la începutul lunii viitoare şi acolo va fi găzduit evenimentul pugilistic

Pugilistul Cristian Ciocan îşi va pune în joc centura de campion european la categoria grea în versiunea WBO în cadrul unei gale care va avea loc la Galaţi, pe 22 februarie 2013.

Anunţul a fost făcut ieri de către primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, în urma unei întâlniri cu promotorul lui Ciocan, germanul de origine turcă Erol Cilain, şi fostul campion mondial Mihai Leu. Gala va avea loc în Sala Sporturilor Dunărea şi va conţine cel puţin şase partide, dintre care patru pentru diverse titluri europene sau intercontinentale.

„Adversarul nu a fost stabilit, dar cel mai probabil va fi ucraineanul Oleksiy Mazikin”, a spus promotorul Erol Cilain.

Pechean de-al lui Bute

Cristian Ciocan (25 de ani) este constătean cu Lucian Bute, ambii începând să practice boxul în micuţa sală din comuna gălăţeană Pechea, cu acelaşi antrenor, Felix Păun. Fost campion mondial de juniori la amatori (2006), Ciocan a trecut la profesionism în 2008, cu numele de ring Christian Hummer, de atunci disputând 15 partide: 12 victorii – 3 înfrângeri. În luna septembrie a acestui an a devenit campion european în versiunea WBO după ce l-a învins prin KO pe britanicul David Williams.

A luptat în 2010 cu învinsul lui Klitscko de la sfârşitul săptămânii trecute din meciul pentru titlul mondial, polonezul Mariusz Wach, regretând că s-a grăbit şi a acceptat acea luptă. „Trebuia să mai aştept, dar am fost încăpăţînat”, a spus Ciocan.

Ucraineanul Mazikin, posibilul său adversar, are 37 de ani şi a susţinut la profesionism 26 de meciuri: 17 victorii – 2 egaluri – 7 înfrângeri. 

Sala va fi gata în decembrie  

La Sala Sporturilor din Galaţi, închisă de 12 ani, sunt aproape de finalizare lucrările de reabilitare. Primarul Marius Stan a estimat că lucrările se vor încheia luna viitoare, iar pentru gala din februarie, pe lângă tribunele cu o capacitate de 1.800 de locuri, vor mai fi montate în jurul ringului şi alte tribune modulare, pe cheltuiala municipalităţii, astfel încât să se ajungă la 3.000 de locuri. „Gala va fi transmisă pe Eurosport, graţie lui Cristian vom avea ocazia să ne promovăm oraşul într-un clip difuzat pe acest canal. Am curaj să pun pariu că va ajunge campion mondial. Atât Cristian, cât şi Lucian Bute au o modestie a lor, a pechenilor, care-i duce departe”, a declarat Marius Stan.

De asemenea, Mihai Leu a spus că pugilistul gălăţean are potenţial şi şanse mari ca în doi-trei ani să lupte pentru titlul mondial. „Poate ajunge la un meci pentru centura mondială. Mă bucur că i s-a oferit ocazia să lupte în faţa gălăţenilor săi, cu atât mai mult cu cât în acea zi, pe 22 februarie, se vor împlini ceva ani (n.r. – 15 ani) de când am câştigat eu titlul mondial”, a declarat Mihai Leu.

Altfel, pugilistul i-a oferit cadou lui Marius Stan mănuşile cu care a boxat în partida din septembrie, când a câştigat titlul european WBO.

Citit 3464 ori Ultima modificare Vineri, 16 Noiembrie 2012 18:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.