EXCLUSIVITATE / Se înfiinţează echipe de polo la Galaţi

EXCLUSIVITATE / Se înfiinţează echipe de polo la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Viva Sport Club devine singurul club din Moldova la care se practică polo * Se face şi echipă feminină, s-au anunţat selecţii pentru copii de 8 ani şi mai mari


Sună neverosimil pentru un oraş în care de mulţi ani practicarea nataţiei este împiedicată de lipsa bazinelor, dar e real: în Galaţi se va face polo! Nu peste câţiva ani, atunci când se aşteaptă finalizarea proiectului Primăriei cu o investiţie de peste 8 milioane de euro într-un complex de naţaţie cu bazin de dimensiuni olimpice, ci chiar de acum.

Anunţul incredibil a fost făcut ieri de unul dintre cele mai tinere cluburi sportive din oraş, Viva Sport, care după cinci decenii readuce polo-ul la Galaţi. Foarte curând, în piscina proprie cu o lungime de 25 de metri a acestei grupări, situată în Bariera Traian, se vor monta porţile, anunţându-se că deja s-au deschis selecţiile pentru iniţiere.

Ideea îi aparţine antrenoarei de înot de la acest club Mihaela Hodină şi a fost generată de nevoia de a evita apariţia monotoniei printre copiii care până acum practicau doar înotul clasic. „Înotul doar pe culoar este poate cel mai monoton sport şi pericolul de a nu mai veni copiii cu plăcere la bazin este mare. Când le oferi mingea, e nebunie. De aici a venit ideea de face polo, pentru diversificare, este un sport foarte atractiv şi totodată foarte antrenant. Ca efort, polo este al doilea în topul celor mai solicitante sporturi, după rugby, astfel este foarte benefic dezvoltării fizice a copiilor”, a explicat antrenoarea cum s-a ajuns la „nebuneasca” decizie.

Unicat în Moldova

În condiţiile în care se intenţionează să se facă şi echipă feminină iar în ţară mai există doar trei astfel de formaţii, plus că în acest moment în toată Moldova nu se mai face polo nicăeri, Federaţia Română de Nataţie a asigurat clubul gălăţean că va oferi sprijin logistic. Singura problemă este că în piscina proprie vor putea fi jucate doar meciuri amicale. „La juniori se joacă doar în bazine de 25 de metri, ca al nostru, nu este asta o problemă. Însă, nu întrunim condiţiile de adâncime pentru meciuri oficiale, astfel că aici vor fi doar amicale, cele oficiale urmând să le susţinem în deplasare”, a precizat antrenoarea Mihaela Hodină.

Clubul a anunţat începerea selecţiilor pentru copii născuţi în 2004 şi mai mari, relaţii suplimentare putând fi obţinute la numărul de telefon 0744 954 624. În următorul weekend, vor veni să ajute la demararea acestui proiect antrenori cu experienţă în acest sport, cei de la CSŞ Pajura Bucureşti, în viitorul apropiat fiind aşteptată echipa naţională feminină pentru un meci demonstrativ.

Citit 4226 ori Ultima modificare Joi, 17 Ianuarie 2013 09:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.