Unde sunt banii pentru terminarea lucrărilor? Neregulile financiare ţin Sala Sporturilor închisă

Unde sunt banii pentru terminarea lucrărilor? Neregulile financiare ţin Sala Sporturilor închisă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A ratat Revelionul pensionarilor, a ratat şi Gala de box, şi concertul lui Horia Brenciu, şi cine ştie câte alte evenimente o să mai rateze. Sala Sporturilor "Dunărea" nu este nici acum gata şi nici nu sunt prea multe speranţe să fie prea curând. O soartă similară împărtăşeşte şi bazinul de la Baia Comunală. Motivele pentru care cele două investiţii, inaugurate cu tam-tam de fostul primar Dumitru Nicolae, nu sunt nici acum funcţionale ne-au fost expuse de primarul Marius Stan.

Primarul Marius Stan: "Asta se cheamă mizerie!"

Primarul Marius Stan a reamintit că Sala Polivalentă este o investiţie a Companiei Naţionale de Investiţii (CNI) şi că firma Straco, care a contractat lucrarea, a subcontractat-o altei firme, Ercolemn din Galaţi. „La ora actuală, muncitorii sunt în şomaj sau concediu fără plată pentru că ei nu şi-au primit banii de la Straco, care însă a primit toţi banii de la CNI! Asta se cheamă mizerie!

O altă mizerie este ceea ce se pregăteşte în continuare. Primăria a finanţat, de la finalul anului 2011, tot mobilierul pentru sală, a dat banii unei firme, Litoral, şi a semnat un proces-verbal de custodie. Peste tot, în lume, când semnezi procesul-verbal de custodie, înseamnă că ai văzut toate aceste obiecte de mobilier şi ele stau în magazia celui cu care ai încheiat procesul-verbal. Ei, bine, la ora actuală, nici măcar jumătate din mobilierul necesar nu există! Speriaţi, au început să aducă nişte mizerii: mobilier vechi, care nu e dat nici bine cu vopsea - rişti să-ţi spargi capul numai mişcându-te pe lângă el - trei feluri de melamină în trei culori, luate de la deşeuri, prezentat ca mobilier nou. Noi am plătit pentru achiziţia de mobilier nou şi ei vin cu mizeriile astea, antice, uzate moral, uzate fizic!”, a declarat primarul. Legal, cea care trebuie să intervină şi să tragă la răspundere firmele este CNI.

Baie pe uscat

La Baia Comunală, renovarea s-a terminat, există instalaţia de clorinare a apei, dar nu există mobilier! Potrivit primarului, deşi au trecut atâta luni, licitaţia pentru confecţionarea mobilierului este la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, pentru că unele firme participante au depus contestaţii şi se aşteaptă soluţionarea. "De la data adjudecării licitaţiei, termenul de execuţie este 30 de zile. Aşteptăm să se termine licitaţia. Asta este situaţia, e jenantă, dar nu avem ce face!", a declarat revoltat Marius Stan.

Citit 3814 ori Ultima modificare Vineri, 01 Martie 2013 17:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.