Proiectul „Sporting Lieşti” îi atrage pe tinerii fotbalişti: Oţelul are jucători la o echipă cu golaverajul Barcelonei

Proiectul „Sporting Lieşti” îi atrage pe tinerii fotbalişti: Oţelul are jucători la o echipă cu golaverajul Barcelonei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Liderul autoritar al ligii a patra gălăţene, Sporting Lieşti, are foşti juniori ai roş-alba-albaştrilor în lot şi se pregăteşte intens pentru a da marea lovitură: promovarea în liga a treia


Cu 14 victorii din tot atâtea partide şi un golaveraj năucitor, 80-15, Sporting Lieşti conduce fără probleme seria gălăţeană a ligii a patra, cu un bilanţ cum poate doar la FC Barcelona în perioadele bune mai găsim, având în componenţă foarte mulţi fotbalişti tineri gălăţeni, care abia şi-au încheiat perioada de juniorat la FC Oţelul.

Laurenţiu Nastea, Daniel Lovin şi Robert Vasiu, ultimul sosit în această iarnă la Lieşti, au absolvit cu brio „cursurile” de la clubul roş-alb-albastru şi, chiar dacă n-au fost păstraţi în lotul echipei-satelit a Oţelului, şi-au găsit o formaţie cu perspective frumoase şi un colectiv de jucători tineri şi valoroşi unde-şi continuă visul de a ajunge fotbalişti de primă ligă. Aşa s-a născut echipa care practic a „ucis” campionatul după disputarea turului, cu victorii pe linie şi o superioritate demonstrată de scorul cu care a învins în meci direct următoarea clasată, Metalosport: 6-1. Pe lângă cei trei, tot cu Oţelul au cochetat şi Dragoş Voicu, titular incontestabil, plus Georgian Ancerenco, golgheterul seriei, cu 19 reuşite.

Lovin şi Nastea, printre apreciaţi la juniori

După ce şi-au încheiat socotelile cu junioratul la Oţelul, unde l-au avut ca antrenor pe Ion Basalîc, Lovin şi Nastea au fost cooptaţi de antrenorul Doru Buciumeanu la Sporting Lieşti, pentru a promova în liga a treia. Cei doi au avut ceva reticenţe când au auzit de oferta lieştenilor, dar au acceptat repede după ce s-au lămurit că echipa are condiţii foarte bine şi că îşi pot creşte potenţialul jucând meci de meci la o trupă motivată de obiectivul promovării. „Îmi dedic tot timpul fotbalului, acum sunt preocupat să-mi ajut echipa, vrem să promovăm. Am fost puţin reticent la început când am auzit de propunerea de la Lieşti, dar avem condiţii foarte bune acolo, nivelul ligii a patra nu mai e ca înainte, cu tot felul de incidente”, a spus Laurenţiu Nastea, cel care a marcat de opt ori din postura de fundaş central şi a jucat în 13 din cele 14 partide de până acum.

Mijlocaşul central defensiv Daniel Lovin încă mai crede în şansa lui de a ajunge fotbalist de primă ligă, avându-l ca exemplu pe Bourceanu, care a ajuns destul de târziu în atenţia echipelor din Liga I. „Muncim cu toţii foarte mult pentru a progresa atât individual, cât şi ca echipă. Dacă Bourceanu a ajuns la 23 de ani în prima ligă, noi, la nici 20 de ani împliniţi, de ce să nu putem spera?”, a punctat Lovin, integralist în toate jocurile şi autor a două goluri.

Clubul de care aparţin cei doi, FC Oţelul, este preocupat în continuare de situaţia foştilor juniori. „Pe jucătorii împrumutaţi la Lieşti îi avem sub observaţie, ca pe toţi cei care aparţin de noi. Nu au ajuns întâmplător acolo, pentru că la Lieşti e un proiect solid, am încredere că vor reuşi să promoveze şi chiar m-ar bucura”, a spus  Ilie Hagioglu, directorul general adjunct al Oţelului.

La Lieşti se caută performanţa

În sezonul trecut, Sporting Lieşti a câştigat seria gălăţeană, dar a fost învinsă la barajul de promovare de CSM Moineşti, echipă cu un buget mai mare şi cu pretenţii de nivel înalt la acea vreme. Acum, cu un lot de jucători în mare parte tineri şi bine şcoliţi la Oţelul sau Dunărea, Lieştiul are şanse reale să avanseze în eşalonul al treilea, mai ales că a avut evoluţii mult peste nivelul celei de-a patra divizii. „Avem foarte mulţi jucători tineri, talentaţi, muncitori, plus că toată lumea din Lieşti nu se gândeşte decât la promovare, de la primar până la cei care vin şi ne susţin la jocurile de acasă”, a spus antrenorul Doru Buciumeanu.

Pe lângă cei amintiţi mai sus, alţi jucători importanţi care au pus umărul la turul de campionat ireproşabil al lieştenilor sunt Andrei Petrea, Daniel Voicu, Robert Stoica sau Valentin Dorojan (al treilea golgheter al seriei şi al doilea al echipei).

 

Citit 3951 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Martie 2013 15:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.