Campionul s-a întors acasă! Proiectul care pune pe gânduri granzii baschetului feminin, Galaţiul în prima ligă!

Campionul s-a întors acasă! Proiectul care pune pe gânduri granzii baschetului feminin, Galaţiul în prima ligă!
Florin Nini avertizează granzii Ligii Naţionale, vine Galaţiul printre ei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Antrenorul Florin Nini a încheiat conturile cu CSM Târgovişte, unde a luat trei trofee în ultimii doi, pentru a se întoarce acasă şi a-şi duce propriul club, Phoenix, în Liga Naţională

Tehnicianul Florin Nini, selecţioner al echipei naţionale feminine, a avut doi ani fabuloşi la Târgovişte, dar sufletul i-a rămas acasă, la Galaţi. Câştigarea campionatului şi a Cupei României anul trecut, câştigător al Cupei şi vicecampion în acest sezon cu fetele de la Târgovişte, plus intrarea în istoria acestui sport ca primul român care antrenează şi câştigă în Euroligă, toate aceste performanţe de răsunet nu i-au diminuat dorinţa de a-şi vedea împlinit marele său vis, de a readuce baschetului gălăţean pe harta Ligii Naţionale.

Campionul s-a întors acasă

Nini a închis conturile cu CSM Târgovişte şi s-a întors în Galaţi pentru a lucra la un proiect ambiţios care să-i ducă echipa feminină a propriului club, Phoenix, în elită baschetului românesc. Primul pas urmează să fie făcut luni, la turneul final al ligii secunde care se va desfăşura la Galaţi, în sala „Florin Balaiş”. Având o conjunctură extrem de favorabilă, fetele de la Phoenix au şanse foarte mari de a obţine promovarea în prima ligă. Vor juca cu CSS Rm. Vâlcea (luni, ora 9.30) şi CS Bball Sepsi Sf. Gheorghe (luni, ora 14.00), două din aceste trei formaţii urmând să intre în Liga Naţională. „E o şansă ce nu trebuie ratată. Ultima prezenţă a unei echipe feminine din Galaţi în prima ligă a fost în 2000, LPS-ul antrenat de Aneta Popescu şi Tudose Teodoraşcu, au trecut prea mulţi ani de absenţă de harta baschetului de mare performanţă pentru a nu face tot ce se poate pentru a profita de moment şi a reveni în elită”, a declarat Florin Nini, managerul general al clubului Phoenix.

„Cu gălăţeni, pentru gălăţeni”

Greul va începe cu adevărat abia după acest turneu, dacă se va reuşi promovarea. „Nu vrem să facem figuraţie în Liga Naţională, va trebui să facem repede o echipă competitivă. Este un proiect cu gălăţeni, pentru gălăţeni, iar planul nostru este să readucem acasă cel puţin cinci dintre jucătoarele gălăţene formate la Phoenix şi la LPS, care acum joacă la alte echipe din ţară în prima ligă. Ar însemna mult şi pentru juniorii noştri. Avem 11 titluri de campioni la nivel juvenil cu Phoenix, dar când se ajungea la seniorat valorile trebuiau să plece, acum ar vedea că pot face performanţă adevărată şi acasă, în Galaţi.. Ar fi o nouă motivaţie şi întoarcerea jucătoarelor consacrate ar reprezenta noi modele pentru tinerele talente ale clubului. Aspect extrem de important, am prezentat proiectul autorităţilor locale, iar municipalitatea ne-a promis că-l va sprijini”, a mai precizat Florin Nini, cel care antrena în urmă cu 13 ani echipa masculină CSU Galaţi la ultima prezenţă a acesteia în eşalonul de elită.

Citit 1501 ori Ultima modificare Vineri, 17 Mai 2013 14:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.