Câte terenuri sintetice are Galaţiul şi cât costă închirierea acestora

Câte terenuri sintetice are Galaţiul şi cât costă închirierea acestora
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Peste 20 de suprafeţe cu iarbă artificială se găsesc în oraş pentru închiriere, toate fiind acaparate la orele de vârf pe timpul verii


 

Gălăţenii îşi petrec timpul liber, din cursul săptămânii, de regulă seara, jucând fotbal la unul dintre cele peste 20 de terenuri sintetice din oraş. Aproape fiecare cartier din Galaţi cuprinde un teren sau o instituţie de învăţământ dotată cu suprafaţă artificială pe terenul de sport. În Micro 19 sunt cele mai multe terenuri, la Şcoala nr. 29, de lângă Liceul Economic, la Şcoala nr. 22, de lângă piaţă, la baza CSS în curte (foste terenuri de handbal), de lângă stadionul «Dunărea», plus cel care aparţine DJTS, de lângă Sala Sporturilor.

În Micro 20 există teren de sport cu suprafaţă artificială la Şcoala 43, în spatele hotelului Magnus, iar în Micro 21 poate fi închiriat terenul de la baza ICMRS, vizavi de Liceul Sportiv. Alte trei terenuri cu gazon sintetic pot fi închiriate în Micro 17 la Şcoala nr.5 (str. Gorunului), la Liceul Dunărea, vizavi de restaurantul Cina, şi în prelungirea străzii Oltului, la Şcoala nr. 40.

Cel puţin câte un teren în Ţiglina, trei la marginea oraşului

Nici zona Ţiglina n-o duce rău din punct de vedere al terenurilor sintetice de închiriat pentru gălăţeni: la Liceul «Emil Racoviţă» din zona «Francezi» în Ţiglina 1, la Liceul «Sf. Maria» din capătul străzii «Gh. Doja» în Ţiglina 2, plus cele din Ţiglina 3, la Liceul “Auto”, vizavi de stadionul “Oţelul”, la Şcoala nr. 11, de lângă Bingo, şi la Şcoala nr. 10, în apropiere de cartierul «Siderurgiştilor Est».

Teren sintetic se poate închiria şi la Şcoala nr. 28 (Mazepa 1), la Şcoala nr. 12, de lângă Biserica Sf. Mina (cartier Aurel Vlaicu), la Liceul «Mircea Eliade» şi la Liceul «Dumitru Moţoc» (ambele din Micro 40), la baza de lângă gară a lui Ion Viorel, fost fotbalist al Oţelului, sau la Liceul «Anghel Saligny», pe viaduct.

În apropiere de ieşirea din oraş sunt alte trei terenuri, cu mai multe condiţii decât cele din curtea şcolilor, două în Barieră, dintre care unul cu bar şi duşuri, destinat fanilor Oţelului, plus cel de la Baza Sportivă Delfinul, dintre Real şi Selgros. Inedită e şi propunerea celor de la „Delfinul”, care le oferă abonaţilor un spray anti-ţânţari pe timpul verii.

 Mai există un teren sintetic în curtea Patinoarului, dar pe care sunt organizate diverse competiţii şi rar poate fi închiriat, plus cele de la fosta fabrică de bere din Micro 40, care au rămas într-o stare precară.

Preţuri accesibile

Pentru o oră de fotbal în aer liber pe teren sintetic, costurile sunt acceptabile, între 60 şi 100 de lei, ceea ce înseamnă că la un meci de şase contra şase se plăteşte mai puţin de 10 lei de fiecare. În plus, în preţul chiriei intră şi mingea sau tricourile de joc.

«Între orele 19,00 şi 22,00 sunt cele mai multe solicitări de închiriere, de regulă în cursul săptămânii. Sunt foarte multe terenuri în acest moment, avem cele mai multe suprafeţe sintetice de închiriat din ţară », a spus Cosmin Ilaş, unul dintre propietari.

Chiar dacă numărul de terenuri a crescut în ultima vreme, cu greu se poate obţine o rezervare în cursul săptămânii la orele de vârf. În majoritatea locurilor, la cele mai accesibile ore pentru gălăţeni, sunt deja făcute abonamente.

«De miercuri până vineri sunt cele mai încărcate zile, în weekend vine foarte rar lumea, deşi preţurile sunt mai mici», a spus Daniel Dima, unul dintre propietarii de terenuri sintetice din curtea unui liceu.

Citit 17899 ori Ultima modificare Joi, 13 Iunie 2013 16:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.